Știai că usturoiul are o mulțime de beneficii pentru organism? Unele persoane au auzit despre efectele pozitive ale acestei legume, iar de atunci o mănâncă și pe stomacul gol, dimineața, la câteva secunde după ce s-au trezit..
Usturoiul, ”antibioticul natural” al organismului
Usturoiul este originar din Asia Centrală, unde se cultivă de peste 5000 de ani. Încă de pe atunci era apreciat de oamenii locului. Atât pentru gust, cât și pentru proprietăți. Chinezii și japonezii au răspândit, de asemenea, ideea că leguma are puterea de a ține la distanța spiritele rele.
S-a constatat de către experții în medicină, de-a lungul timpului, că usturoiul are inclusiv proprietăți terapeutice. Chiar dacă este neplăcut ca miros, usturoiul este catalogat de către oamenii de știință și un adevărat ”antibiotic natural” . Asta pentru că elimină orice bacterie din organism și întărește sistemul imunitar, în special în anotimpurile reci, ca iarna, primăvara și toamna.
Vei fi mai sănătos dacă obișnuiești să mănânci des usturoi, spun oamenii de știință. Totuși, dacă rutina ta zilnică presupune interacțiunea cu cei din jur, încearcă să consumi acest ”antibiotic” doar în week-enduri sau în alte libere de la locul de muncă.
De asemenea, s-a descoperit că usturoiul menține sănătatea pielii, reface flora intestinală, scade tensiunea arterială sau previne căderea părului. Din când în când, la rădăcină mai puteți aplica o mască de usturoi, combinată cu ulei de măsline extravirgin.
Usturoiul, bun pentru ten. Elimină coșurile și bacteriile nocive
Cât despre sănătatea pielii, usturoiul are capacitatea de a elimina coșurile. Frecați un cățel de usturoi de zona afectată și veți vedea cum începe treptat să usuce și să fie eliminat mai ușor. Usturoiul are și efect antiinflamator și calmează usturimea în cazul unor erupții sau iritații cutanate. Totodată, poate elimina infecțiile fungice provocate de candidă.
Tot pentru un ten mai ferm și mai luminos, nu ezitați să folosiți un amestec din usturoi cu ulei de măsline, care se va lăsa trei zile închis într-un borcan de sticlă, la loc răcoros. Totodată, anterior se lasă usturoiul la uscat, la soare, în jur de tot trei sau patru zile. În recipient se va forma o substanță nutritivă, ce poate fi utilizată pe post de mască. Se aplică pe tenul aspru seara, înainte de somn.
Unele cercetări arată că acest ingredient este mai benefic dacă provine din grădina casei. Asta deoarece a fost lăsat să crească în mod natural, fără nicio procedură artificială. În multe dintre ferme, proprietarii, ca să aibă recolta la timp gata, pentru vânzare, o alimentează cu hormoni.
Substanțele nutritive pe care le conține usturoiul sunt: vitaminele B3, B6, vitamina C, manganul, calciul, fierul, magneziul, fosforul, potasiul și seleniul. La acestea se adaugă enzimele sau polifenolii și alicilina. Totuși, dacă suferiți de afecțiunile pe care le-ar putea trata și usturoiul, nu vă bazați în totalitate pe acesta, ci consultați un medic specialist. Acesta cunoaște cel mai bine tratamentele care vi se potrivesc sau nu.
Așadar, dacă ați mânca în fiecare zi sau cel puțin de două/trei ori pe zi usturoi, veți fi în mod cert mai puternic din punct de vedere al sănătății.