Connect with us

NEWS

Ion Țiriac a șocat pe toată lumea. Omul de afaceri a rămas fără avere: „Nu sunt bogat. Am dat totul cu plăcere”

Published

on

Ion Țiriac

Ion Țiriac, unul dintre cei mai proeminenți oameni de afaceri și fost tenismen, a făcut recent o declarație care a stârnit un val de surprindere, dar și de admirație în rândul opiniei publice din România. Afaceristul a anunțat că nu mai este un om bogat. Iată ce a făcut cu averea lui.

La vârsta de 84 de ani, Țiriac a anunțat că a decis să își doneze întreaga sa avere, evaluată la peste două miliarde de dolari, către Fundația Ion Țiriac. Gestul său generos a fost marcat de un moment în care bărbatul și-a dat seama că nu mai are niciun fel de stres financiar. Mai clar, el și-a dat seama de acest lucru în momentul în care a realizat că poate merge într-un restaurant fără să se uite la nota de plată.

Într-un interviu acordat gsp.ro, afaceristul a subliniat că a făcut această donație cu plăcere, evidențiind importanța generozității și a responsabilității sociale. Fundația Ion Țiriac, înființată din dorința sa, este recunoscută pentru implicarea activă în numeroase proiecte sociale și de mediu.

Ion Țiriac și-a donat averea

Fiul său, Alexandru Țiriac, a oferit o perspectivă asupra activităților fundației, menționând că aceasta donează anual sume semnificative către diverse instituții și organizații, sprijinind cămine de copii, azile de bătrâni, spitale, campusuri sportive și proiecte de mediu, precum plantarea de copaci și ajutorarea în situații de calamități naturale, cum ar fi inundațiile și cutremurele.

Deși fundația miliardarului este activă de mai bine de două decenii, Ion Țiriac a ales să mențină acțiunile acesteia discrete, conform declarațiilor sale pentru zf.ro. Cu toate acestea, este clar că omul de afaceri și-a asumat o misiune de durată în sprijinirea celor defavorizați și în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru românii cu probleme financiare.

Ion Țiriac

Gestul său generos va rămâne o amprentă puternică în istoria carității din România, fiind o sursă de inspirație pentru alți oameni bogați să urmeze exemplul său. Despre cum această donație va influența moștenirea sa personală rămân încă detalii neclare.

Citește și:

Adevărul despre iubirea dintre Andreea Marin și Ion Țiriac: „Este onorant să ai o legătură cu un astfel de om”

Ce părere are omul de afaceri despre bogăție

Deși are o mulțime de bani și este considerat unul dintre cei mai bogați oameni din România, Țiriac a surprins pe toată lumea atunci când a declarat că bogăția nu ar trebui să fie măsurată în bani. Omul de afaceri în vârstă de 84 de ani a evidențiat importanța sacrificiilor făcute pentru succesul său și a regretat faptul că nu a petrecut suficient timp alături de familie și prieteni.

În cadrul unui interviu, bărbatul a reflectat asupra conceptelor de bogăție și sărăcie, spunând că din punctul său de vedere, oamenii săraci sunt cei care nu pot să își asume responsabilități sau să muncească. El a vorbit despre experiențele sale din trecut, inclusiv munca depusă în organizarea evenimentelor sportive, subliniind că succesul său a fost rezultatul efortului pe care l-a făcut.

În ceea ce privește viața sa personală, Ion Țiriac a fost căsătorit o singură dată, cu Erika Braedt, însă căsnicia lor a durat doar doi ani. La momentul nunții, Țiriac era un tânăr de 24 de ani, concentrat pe cariera sa în tenis, fapt ce a dus la distanțarea de soție. Despărțirea lor în 1965 a fost motivată, în mare parte, de programul său încărcat și de absența prelungită de acasă.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS20 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS21 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS22 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS23 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS24 hours ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani