Connect with us

NEWS

Nelu Vlad, după ce i s-a descoperit un hematom pe creier: „Mi-am dat seama că aici e sfârșitul”

Published

on

Nelu Vlad Azur

Nelu Vlad, solistul legendarei formații Azur, a vorbit recent despre momentele grele prin care a trecut în momentul în care a aflat că are un hematom pe creier.

Diagnosticul a fost o lovitură grea. Durerile de cap severe l-au adus pe artist la spital, iar investigațiile medicale ulterioare au scos la iveală o acumulare de sânge între creierul mare și cel mic – hematomul cerebral. Bărbatul a fost șocat de cele auzite, iar emoțiile negative l-au copleșit.

Spitalizarea a fost o perioadă marcată de teamă și incertitudine. 22 de zile a stat imobilizat, cu fața în sus, forțat să se confrunte cu propriile vulnerabilități. Artistul a mărturisit că s-a rugat și a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ce a realizat în viață, pentru drumul artistic parcurs și pentru dragostea primită de la public.

Nelu Vlad: Mi-am dat seama că aici e sfârșitul

„Mi-am dat seama că aici e sfârșitul”, a povestit artistul, care a mai spus că a ținut un scurt monolog în fața doctoriței pe care a bufnit-o plânsul. Bărbatul i-a spus femeii că este mulțumit de ceea ce i-a dat Dumnezeu până în prezent și niciodată nu îi va reproșa că vrea să „îl cheme la el” la vârsta respectivă.

Întrebat cum se simte în prezent și ce s-a întâmplat cu hematomul, Nelu Vlad a declarat că deocamdată nu știe, însă medicii i-au comunicat că se va face bine după trei luni. El continuă acum tratamentul.

S-a întors pe scenă după o pauză de 50 de zile

După o pauză de 50 de zile impusă de problemele de sănătate, artistul artistul a revenit în fața publicului. Diagnosticat cu un hematom pe creier, el a fost nevoit să anuleze o serie de spectacole, spre regretul fanilor.

Nelu Vlad Azur

Citește și:

Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei, Eliza. Sărbătorile Pascale vor fi dificile pentru cea mai bătrână mamă din România

Revenirea pe scenă a fost un moment emoționant pentru el. Bucuria de a se reîntâlni cu muzica și cu publicul a fost temperată de incertitudinea legată de starea sa de sănătate. Artistul dorește să vadă dacă este suficient de recuperat pentru a-și continua programul artistic anul acesta.

Lipsa repetițiilor din cauza problemelor de sănătate s-a resimțit imediat. Cunoscutul artist a mărturisit că nu a mai putut cânta din prima încercare, răgușind instantaneu. Cu toate acestea, și-a recuperat vocea după câteva antrenamente.

Ce este hematomul pe creier

Hematomul intracranian reprezintă una dintre cele mai critice urgențe medicale, fiind definit ca o colecție anormală de sânge care se acumulează între creier și craniu. Această acumulare poate exercita presiune asupra țesutului cerebral, generând disfuncții neurologice severe și punând în pericol viața pacientului.

Cauzele hematomului intracranian sunt variate și pot fi declanșate de diverse evenimente traumatice sau de anumite afecțiuni medicale. Printre factorii de risc se numără traumatismele cranio-cerebrale, cum ar fi căderile sau accidentele de mașină, care pot leza vasele de sânge cerebrale și pot duce la sângerare și formarea hematomului.

De asemenea, tulburările de coagulare a sângelui, precum hemofilia, sau administrarea unor medicamente anticoagulante cresc susceptibilitatea la sângerare intracraniană. Dilatațiile anormale ale vaselor de sânge cerebrale (anevrisme cerebrale) sau malformațiile arterio-venoase pot, de asemenea, contribui la riscul de formare a hematomului intracranian.

Simptomele asociate hematomului intracranian sunt diverse și pot include dureri de cap severe și persistente, greață și vărsături, confuzie, slăbiciune sau amorțeală la nivelul feței, brațelor sau picioarelor, tulburări de vedere sau auz, pierderea echilibrului sau a coordonării, convulsii și chiar pierderea conștienței.

Riscul de deces asociat hematomului intracranian este considerabil, mai ales în cazul hematoamelor voluminoase sau a celor situate în zone critice ale creierului. Tratamentul prompt este esențial pentru a reduce acest risc și constă adesea în intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea hematomului, monitorizare neurologică, medicație pentru reducerea presiunii intracraniene și reabilitare neurologică.

Prevenirea hematomului intracranian implică adoptarea unor măsuri de precauție, precum purtarea centurii de siguranță în mașină, utilizarea echipamentului de protecție în timpul activităților sportive cu risc și controlul afecțiunilor medicale care pot crește susceptibilitatea la sângerare. De asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool poate contribui la reducerea riscului de accidente care pot duce la hematom intracranian.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS19 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS21 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS22 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS22 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS23 hours ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani