Connect with us

NEWS

Totul despre recalcularea pensiilor 2024. Ei sunt românii care vor primi cei mai mulți bani de la 1 septembrie

Published

on

Recalcularea pensiilor pentru anul 2024 aduce schimbări semnificative în beneficiile acordate pensionarilor din România. Conform anunțului făcut de Casa Națională de Pensii, unii români se vor bucura de creșteri substanțiale în veniturile lor începând cu data de 1 septembrie 2024.

Această nouă Lege a pensiilor va aduce beneficii considerabile unei categorii specifice de pensionari, care vor primi cei mai mulți bani în plus în urma recalculării efectuate conform Normelor de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Vești bune pentru toți pensionarii din România

Guvernul Ciolacu a aprobat în luna februarie Normele de aplicare a acestei legi, demonstrând astfel respectul față de angajamentele asumate față de pensionari. Prin aceste norme, Guvernul României își propune să recalculeze toate pensiile din sistemul public într-un mod echitabil, respectând principiile de contributivitate și stabilitate în muncă.

Ministerul Muncii a anunțat că nicio pensie nu va scădea după 1 septembrie, iar majorarea de 13,8% aplicată în ianuarie 2024 va fi completată de recalcularea pensiilor începând cu toamna aceluiași an.

Este pentru prima dată când se aplică în același an atât o majorare a pensiilor, cât și o recalculare a acestora, demonstrând determinarea Guvernului de a asigura drepturile pensionarilor într-un mod transparent și corect.

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a transmis un mesaj de asigurare că nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, iar majoritatea vor beneficia de creșteri, în special pensiile mici cu un stagiul mare de cotizare.

Românii cărora le vor crește pensiile substanțial

Procesul de recalculare va aduce beneficii considerabile unor categorii specifice de pensionari, conform prevederilor Legii pensiilor publicate în Monitorul Oficial. Aceștia vor primi bonusuri în bani la pensie în funcție de numărul de ani lucrați și de stagiul de cotizare conform noii legi a pensiilor.

Citește și:

Câți lei primești în plus la pensie dacă ai lucrat între 25 și 40 de ani, după recalculare?

 Pensionarii cu peste 25 de ani de muncă vor primi puncte bonus pentru fiecare an suplimentar lucrat peste această perioadă, în timp ce cei cu peste 35 de ani de cotizare vor beneficia de un punct pentru fiecare an lucrat peste această limită.

Recalcularea pensiilor trebuie să fie finalizată până în august 2024, iar începând cu 1 septembrie, noile prevederi ale legii vor intra în vigoare, aducând beneficii semnificative pensionarilor din România.

Recent, Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important privind sistemul public de pensii din România. El a informat că au fost aprobate normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, conform publicației din Monitorul Oficial nr. 171 din 1 martie 2024 prin HG. 181/28.02.2024.

Aceste norme metodologice au rolul de a clarifica și detalia prevederile legii, fără a se abate de la aceasta, pentru a facilita implementarea corectă a legislației atât pentru cei care o aplică, cât și pentru beneficiarii direcți – pensionarii și viitorii pensionari.

Anunțul șeful CNPP: Nicio pensie nu va scădea!

În continuare, oficialul a subliniat importanța semnării unui contract subsecvent cu o firmă specializată în mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii, care va dezvolta software-ul necesar pentru recalcularea pensiilor conform noilor prevederi legale. Acest demers este esențial pentru asigurarea unei implementări eficiente și corecte a recalculării pensiilor, conform noii legi, și pentru ca pensionarii să primească drepturile cuvenite după o viață de muncă la data stabilită, respectiv 1 septembrie.

Daniel Baciu a subliniat, încă o dată, că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, iar majoritatea acestora vor beneficia de creșteri, unele chiar substanțiale, în special pensiile mici cu un stagiul mare de cotizare. El a exprimat recunoștința față de colegii săi de la Casa Națională de Pensii și de la Ministerul Muncii pentru eforturile depuse în această perioadă și pentru colaborarea eficientă în elaborarea normelor metodologice detaliate.

Advertisement
NEWS4 hours ago

Oana Roman a scos armele împotriva lui Marius Elisei. Vedeta îl dă în judecată pe fostul soț. Care sunt acuzațiile

Bianca Drăgușanu
NEWS11 hours ago

Bianca Drăgușanu, ridicată de poliție. Iubita lui Gabi Bădălău are probleme mari cu legea. Care sunt acuzațiile

Simina Loica-Jador
NEWS12 hours ago

Fosta iubită a lui Jador, dezvăluiri de ultimă oră despre despărțirea artistului de Oana Ciocan: „Așa face el”

Marina Voica
NEWS16 hours ago

Marina Voica și-a pregătit locul de veci. Declarații șocante: „Să veniți la înmormântarea mea. Nu mă tem…”

Monica Anghel și copilul ei-operatie
NEWS17 hours ago

Momente dificile pentru Monica Anghel. Fiul ei are nevoie de o nouă operație, la un an după intervenția medicală de la picior

Gigi Becali a făcut accident auto
NEWS18 hours ago

Gigi Becali, accident rutier chiar în fața bisericii pe care o construiește în Pipera. Cum a fost posibil

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu
NEWS19 hours ago

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu s-au simțit umiliți la un restaurant din țară. Cei doi, nemulțumiți de cum a fost tratat fiul lor, Filip

Babasha
NEWS20 hours ago

Cine este și cum arată iubita lui Babasha. Artistul care a cântat cu Coldplay și-a uimit fanii

Alexandra Ungureanu
NEWS21 hours ago

Momente de panică în avion pentru Alexandra Ungureanu. Artista se gândea să-și ia adio

Raluca
NEWS1 day ago

Îți mai aduci aminte de emisiunea „Iartă-mă”? Iată ce s-a ales de prezentatoarea Raluca Moianu: Din ce face bani în prezent

Cristina Șișcanu
NEWS1 day ago

Cristina Șișcanu, criticată din nou de fani. Ce îi lipsește mamei prezentatoarei: „Ești egoistă, mai scoate bani…”

Monica Tatoiu
NEWS1 day ago

Cel mai greu moment din viața Monicăi Tatoiu. A vrut să se sinucidă: „Puterea lui Dumnezeu este imensă”

Oana Lis și Viorel Lis
NEWS1 day ago

Viorel Lis a înșelat-o pe Oana: „A început să strige la mine că sunt nebună”. Cum a fost prins cu minciuna fostul primar al Capitalei

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu1
NEWS1 day ago

Cristina Șișcanu, acuzată că îl tratează urât pe Mădălin Ionescu: „Săracul! Tace și merge fără să comenteze”

Mădălina Manole
NEWS2 days ago

Cum arată vila din Otopeni în care Mădălina Manole și-a luat viața în urmă cu 14 ani. Imaginile postate sunt emoționante

Ianis și Elena Hagi
NEWS2 days ago

Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Invitații au scos o mulțime de bani din buzunar