Connect with us

NEWS

Cine este Babasha, cântărețul de manele huiduit la concertul Coldplay. Reacția sa și a membrilor trupei după momentul controversat

Published

on

coldplay babasha

Cine este Babasha, cântărețul de manele huiduit la concertul Coldplay. Reacția sa și a membrilor trupei după momentul controversat, care i-a împărțit pe români în două tabere, pro și contra. S-a creat istorie la evenimentul care s-a desfășurat pe parcursul a două zile.

Cine este Babasha. Cum a ajuns să cânte cu Coldplay

Totul a avut loc pe 12 și 13 iunie, la Arena Națională din București. Coldplay a susținut pentru prima oară un concert în România. Membrii legendarei trupe britanice au adunat circa 50.000 de persoane, fascinate să-și vadă idolii în carne și oase.

Concertul a făcut parte din Turneul Music of the Spheres World Tour, prin care membrii trupei își promovează cel de-al 9-lea album, dar și diversitatea culturală și iubirea. Au făcut o adevărată atmosferă, doar că la un moment dat a au stârnit un val de reacții negative prin a invita un tânăr pe scenă și să cânte o manea.

”Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiti cu inima deschisă”, a spus Chris Martin când pe scenă și-a făcut apariția Babasha. Tânărul a avut de asemenea un cuvânt de spus înainte de a-și susține numărul. A precizat că-și dorește să elimine barierele culturale. Însă, totul a căpătat o turnură total diferită așteptărilor ale.

Acompaniat de Chris Marin, Babasha a început să-și cânte live melodia aflată pe locul 1, în trending, pe youtube și care a fost compusă chiar de el, conform spuselor sale. ”Pai Naa” are peste 6 milioane de vizualizări, doar că nu a fost agreată de cea mai mare parte a publicului de la Coldplay.

De cum Babasha a început să cânte, a stârnit ușoare huiduieli, după care acestea s-au amplificat. Pe alocuri, unii spectatori au aplaudat, dar urletele au fost mai puternice. La un moment dat au acoperit și vocea tânărului, care era încurajat de Chris Martin să-și continue prestația până la final. Ceea ce s-a și întâmplat.

Ulterior, membrii trupei Coldplay nu au mai interacționat cu publicul ci doar au cântat, iar pe chipul lui Chris Martin se putea citi nedumerirea. De asemenea, publicul indignat și-a exprimat nemulțumirea și pe rețelele de socializare.

Mulți oameni s-au declarat revoltați de faptul că au plătit 250 de euro ca să asculte manele, iar alții s-au întrebat cine este tânărul care le-a cântat și de ce a fost promovat tocmai el de către artiștii de la Coldplay. O altă categorie de persoane au adus reproșuri celor care au huiduit, fiindcă au făcut acest gest, de fapt, față de Coldplay, și nu au dat dovadă de educație, dar nici de sinceritate. Adică ar asculta manele, dar le este rușine să recunoască.

Chris Martin a explicat apoi că l-a găsit pe tânăr pe youtube și a fost impresionat de numărul mare de vizualizări pe care le are, dar mai ales de talentul să. Ulterior, l-a invitat la concertul său. Au apărut voci anonime în spațiul public potrivit cărora membrii Coldplay au fost foarte abătuți după primul lor concert și că nu au înțeles reacția românilor, în condițiile în care cifrele de pe youtube îi arată ca fiind ascultători înrăiți de manele.

coldplay

Chris Martin, șocat după huiduielile primite

Chris Martin chiar s-ar fi consultat și cu alte nume mari din industria muzicală pentru a vedea cum poate rezolva situația înainte de concertul al doilea, de pe 13 iunie. S-a aspeculat chiar că Babasha nu va mai urca pe scenă și la acest eveniment.

Babasha, chemat chiar de Coldplay să cânte la concert

Cine este totuși Babasha? Aflați că are 22 de ani, este originar din Bacău și face parte din lumea manelelor de un an, timp în care a scos mai multe piese cu priză la generația sa. Piesa pe care a cântat-o cu Coldplay se numește ”Păi Naa” și l-a clasat pe primul loc, în trending, pe youtube, cu peste 6 milioane de vizualizări.

De altfel, văzând valul de ură, dar și de dragoste față de el, Babasha a reacționat la rândul său, într-o postare video pe TikTok. Într-un filmuleț, Vlad Babasha pe numele complet a dezvăluit că membrii Coldplay i-au propus colaborarea, după ce l-au descoperit pe youtube, iar el nu a ezitat o clipă să rateze o asemenea oportunitate. Înainte de concert s-a întâlnit cu Chris Martin pentru repetiții, iar acesta a fost și mai impresionat când l-a ascultat live.

Babasha a mărturisit și că își compune singur piesele, că muncește foarte mult pentru cariera sa, dar și că nu se aștepta la huiduieile de care a avut parte. În opinia sa, unii români urăsc manelele pe fond de rasism.

Babasha a cântat și la al doilea concert. A mai stârnit huiduieli?

După toată rumoarea iscată, cei de la Coldplay nu au anulat numărul lui Babasha în al doilea concert. Chris Martin înainte de a-l chema iar pe scenă a recunoscut că a plecat șocat de la primul concert. Nu înțelegea cu ce a greșit. Apoi a descoperit că sunt neînțelegeri culturale.

Totodată, Chris Martin i-a rugat pe oameni să-l huiduie din nou, mai tare, fiindcă anterior nu au fost suficient de vocali. Românii s-au amuzat după care l-au huiduit pe artist în glumă. Chris Martin a spus și că îl va aduce iar pe scenă pe Babasha și i-a rugat pe cei care nu vor să-l audă să nu-l mai huiduie sau să se îndrepte către altceva cât timp tânărul artist va cânta. Au fost câteva sute de români care au părăsit concertul, iar cei care au rămas l-au aplaudat de această dată pe Babasha.

Dincolo de acestea, aflați că membrii Coldplay la fiecare concert al lor promovează persoane talentate, care fac parte dintr-o minoritate, cu scopul de a elimina diferențele sociale, culturale sau percepții legate de iubirea între oamenii de același sex.

Advertisement
Dana Roba și Daniel Balaciu
NEWS2 hours ago

Daniel Balaciu, condamnat la doar șapte ani de închisoare după ce aproape și-a ucis soția. Dana Roba, revoltată: „Mi-e frică de el. Mă voi muta din țară”

Gabriela Cristea și familia 2
NEWS3 hours ago

Gabriela Cristea, acuzată pe internet că nu își îngrijește fetițele. Prezentatoarea nu s-a mai abținut: „Le pieptăn de vreo 3 ori pe zi”

Adriana Bahmuteanu
NEWS5 hours ago

Adriana Bahmuțeanu, momente de panică. Vijelia a luat acoperișul blocului în care locuiește. Fanii au făcut haz de necaz: „Acum chiar că nu are toate țiglele pe casă”

Mârlanu-Toni Ionescu
NEWS7 hours ago

Vă mai amintiți de „Mârlanu’” din serialul „Trăsniți în NATO”? Iată cu ce se ocupă Toni Ionescu după ce s-a retras din TV: „Nu prea mai avem loc în televiziune, noi, cei vechi”

maia-morgenstern1
NEWS10 hours ago

Care este cel mai mare regret al actriței Maia Morgenstern. Greșeala uriașă pe care a făcut-o: „Îmi dădeam ochii peste cap. Nu am știut să le acord timp”

Oana Roman1
NEWS12 hours ago

Revine Oana Roman pe micul ecran? Vedeta a făcut anunțul: „Am ezitat foarte mult înainte să accept, pentru că sunt o perfecţionistă”

Teo Trandafir-
NEWS19 hours ago

Teo Trandafir nu se privește niciodată la televizor. Care este motivul

Oana Mosneagu si Vlad Gherman
NEWS21 hours ago

Ce vrea să facă Oana Moșneagu cu buchetul de mireasă de la nuntă. Cum și de ce își va vopsi una dintre rochii

Gianina Corodan
NEWS22 hours ago

Ce mai face și cum arată Gianina Corondan după ce s-a retras din TV. Ce spune despre revenirea pe sticlă

Margareta Pâslaru
NEWS23 hours ago

Margareta Pâslaru deține un apartament de lux în New York. Cum arată imobilul de peste 1 milion de dolari

jador
NEWS1 day ago

Ce spune Oana Ciocan după ce Jador a confirmat despărțirea. Mesajul ei i-a surprins pe mulți

Jador și Oana Ciocan1
NEWS1 day ago

Este oficial. Jador și Oana Ciocan s-au despărțit. Mesajul cântărețului: „Nu mai suntem împreună. Nu mai alcătuim un cuplu”

Anamaria Prodan si Laurențiu Reghecampf
NEWS1 day ago

Anamaria Prodan, atac furibund la adresa fostului soț: „Ronald i-a dat o lecție de bărbăţie”. Replica dată de Reghecampf

Anamaria Prodan si Reghecampf
NEWS1 day ago

Monica Tatoiu nu s-a mai abținut. A intervenit în scandalul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf: „Săracul, Reghe…”

Denisa Răducu
NEWS1 day ago

Cel mai mare regret al tatălui Denisei Răducu. Bărbatul are inima sfâșiată: „Tare mult mi-aș dori”

Dana Roba (2)
NEWS1 day ago

Dana Roba nu mai scapă de probleme. Fosta soacră vrea să îi ia copiii: „Nu au ce să caute acolo, nu vreau să-i întoarcă împotriva mea”