Connect with us

ECONOMIC

Burse 2024. Elevii norocoși care vor primi lunar suma de 1.000 de lei. Care sunt criteriile de selecție

Published

on

Burse elevi

În cadrul anului școlar 2024-2025, Academia Română va oferi burse lunare în valoare de 1.000 de lei unui număr select de elevi care îndeplinesc criteriile stabilite. Elevii eligibili sunt invitați să se înscrie până la sfârșitul lunii aprilie. Conform comunicatului transmis de Academia Română către inspectoratele școlare, sprijinul financiar va fi acordat lunar unui grup de zece elevi cu rezultate academice deosebite.

Scopul acestei inițiative este identificarea și susținerea elevilor cu rezultate remarcabile, care se confruntă cu dificultăți financiare în continuarea studiilor lor la un nivel de excelență. Programul, intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii”, are ca obiectiv sprijinirea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit.

1.000 de lei pentru zece elevi din România

În cadrul anului școlar menționat, vor fi acordate zece burse lunare în valoare de 1.000 de lei fiecare, iar criteriile de selecție includ performanțe deosebite la concursuri și olimpiade școlare la nivel județean, național și internațional, precum și rezultate școlare excelente, având o medie anuală de cel puțin 9,50.

De asemenea, eligibilitatea se bazează și pe venitul pe membru al familiei, care trebuie să fie sub nivelul mediu național, precum și pe intervalul de școlarizare, care acoperă clasele IX-XII, cu posibilitatea excepțională de a include și clasa a VIII-a.

Pentru a aplica, elevii trebuie să trimită dosarele de candidatură până cel târziu la data de 30 aprilie 2024, care să includă o scrisoare motivațională, copii ale diplomelor care atestă performanțele la concursurile și olimpiadele menționate, un document oficial care reflectă situația școlară din ultimii doi ani, emis de instituția școlară, și o declarație din partea susținătorului legal care să confirme situația materială a familiei.

Burse elevi

Cuantumul minim al bursei în acest an variază în funcție de tipul de excelență: între 750 și 3000 lei pentru Bursa de excelență olimpică I, 700 lei pentru Bursa de excelență olimpică II, 450 lei pentru Bursa de merit, 300 lei pentru Bursa socială, 700 lei pentru Bursa pentru mame minore și 300 lei pentru Bursa tehnologică.

Vouchere educaționale pentru elevii din România

Ministerul Fondurilor Europene anunță că, în curând, alte 16 mii de carduri educaționale în valoare de 500 de lei vor fi distribuite în școli și ulterior încărcate. Până la data de 15 martie 2024, au fost emise 521.529 de carduri pentru sprijinul educațional, iar până la data de 11 martie 2024, 505.338 dintre acestea au fost distribuite și încărcate. Au rămas 16.191 de carduri neîncărcate pentru beneficiarii eligibili.

Cardurile educaționale pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de rechizite și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței conform OUG nr. 83/2023. Nu este permisă retragerea numerarului sau utilizarea acestuia în alte scopuri, iar cardurile pot fi folosite doar în unitățile afiliate și pe teritoriul României. Suma virată poate fi utilizată pe durata anului școlar pentru care a fost acordată, iar tichetul electronic are o valabilitate de un an de la data emiterii.

Sprijinul financiar de 500 de lei se acordă o singură dată pe an școlar, într-o singură tranșă. Eligibilitatea pentru tichetele sociale pe suport electronic în anul școlar 2023-2024 include preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial din învățământul de stat, în funcție de criterii precum vârsta și venitul lunar pe membru de familie. Lista eligibililor poate fi actualizată pe parcursul anului.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS19 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS20 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS21 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS22 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS23 hours ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani