Connect with us

ECONOMIC

Burse 2024. Elevii norocoși care vor primi lunar suma de 1.000 de lei. Care sunt criteriile de selecție

Published

on

Burse elevi

În cadrul anului școlar 2024-2025, Academia Română va oferi burse lunare în valoare de 1.000 de lei unui număr select de elevi care îndeplinesc criteriile stabilite. Elevii eligibili sunt invitați să se înscrie până la sfârșitul lunii aprilie. Conform comunicatului transmis de Academia Română către inspectoratele școlare, sprijinul financiar va fi acordat lunar unui grup de zece elevi cu rezultate academice deosebite.

Scopul acestei inițiative este identificarea și susținerea elevilor cu rezultate remarcabile, care se confruntă cu dificultăți financiare în continuarea studiilor lor la un nivel de excelență. Programul, intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii”, are ca obiectiv sprijinirea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit.

1.000 de lei pentru zece elevi din România

În cadrul anului școlar menționat, vor fi acordate zece burse lunare în valoare de 1.000 de lei fiecare, iar criteriile de selecție includ performanțe deosebite la concursuri și olimpiade școlare la nivel județean, național și internațional, precum și rezultate școlare excelente, având o medie anuală de cel puțin 9,50.

De asemenea, eligibilitatea se bazează și pe venitul pe membru al familiei, care trebuie să fie sub nivelul mediu național, precum și pe intervalul de școlarizare, care acoperă clasele IX-XII, cu posibilitatea excepțională de a include și clasa a VIII-a.

Pentru a aplica, elevii trebuie să trimită dosarele de candidatură până cel târziu la data de 30 aprilie 2024, care să includă o scrisoare motivațională, copii ale diplomelor care atestă performanțele la concursurile și olimpiadele menționate, un document oficial care reflectă situația școlară din ultimii doi ani, emis de instituția școlară, și o declarație din partea susținătorului legal care să confirme situația materială a familiei.

Burse elevi

Cuantumul minim al bursei în acest an variază în funcție de tipul de excelență: între 750 și 3000 lei pentru Bursa de excelență olimpică I, 700 lei pentru Bursa de excelență olimpică II, 450 lei pentru Bursa de merit, 300 lei pentru Bursa socială, 700 lei pentru Bursa pentru mame minore și 300 lei pentru Bursa tehnologică.

Vouchere educaționale pentru elevii din România

Ministerul Fondurilor Europene anunță că, în curând, alte 16 mii de carduri educaționale în valoare de 500 de lei vor fi distribuite în școli și ulterior încărcate. Până la data de 15 martie 2024, au fost emise 521.529 de carduri pentru sprijinul educațional, iar până la data de 11 martie 2024, 505.338 dintre acestea au fost distribuite și încărcate. Au rămas 16.191 de carduri neîncărcate pentru beneficiarii eligibili.

Cardurile educaționale pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de rechizite și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței conform OUG nr. 83/2023. Nu este permisă retragerea numerarului sau utilizarea acestuia în alte scopuri, iar cardurile pot fi folosite doar în unitățile afiliate și pe teritoriul României. Suma virată poate fi utilizată pe durata anului școlar pentru care a fost acordată, iar tichetul electronic are o valabilitate de un an de la data emiterii.

Sprijinul financiar de 500 de lei se acordă o singură dată pe an școlar, într-o singură tranșă. Eligibilitatea pentru tichetele sociale pe suport electronic în anul școlar 2023-2024 include preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial din învățământul de stat, în funcție de criterii precum vârsta și venitul lunar pe membru de familie. Lista eligibililor poate fi actualizată pe parcursul anului.

Advertisement
NEWS4 hours ago

Oana Roman a scos armele împotriva lui Marius Elisei. Vedeta îl dă în judecată pe fostul soț. Care sunt acuzațiile

Bianca Drăgușanu
NEWS11 hours ago

Bianca Drăgușanu, ridicată de poliție. Iubita lui Gabi Bădălău are probleme mari cu legea. Care sunt acuzațiile

Simina Loica-Jador
NEWS12 hours ago

Fosta iubită a lui Jador, dezvăluiri de ultimă oră despre despărțirea artistului de Oana Ciocan: „Așa face el”

Marina Voica
NEWS16 hours ago

Marina Voica și-a pregătit locul de veci. Declarații șocante: „Să veniți la înmormântarea mea. Nu mă tem…”

Monica Anghel și copilul ei-operatie
NEWS17 hours ago

Momente dificile pentru Monica Anghel. Fiul ei are nevoie de o nouă operație, la un an după intervenția medicală de la picior

Gigi Becali a făcut accident auto
NEWS19 hours ago

Gigi Becali, accident rutier chiar în fața bisericii pe care o construiește în Pipera. Cum a fost posibil

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu
NEWS20 hours ago

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu s-au simțit umiliți la un restaurant din țară. Cei doi, nemulțumiți de cum a fost tratat fiul lor, Filip

Babasha
NEWS21 hours ago

Cine este și cum arată iubita lui Babasha. Artistul care a cântat cu Coldplay și-a uimit fanii

Alexandra Ungureanu
NEWS22 hours ago

Momente de panică în avion pentru Alexandra Ungureanu. Artista se gândea să-și ia adio

Raluca
NEWS1 day ago

Îți mai aduci aminte de emisiunea „Iartă-mă”? Iată ce s-a ales de prezentatoarea Raluca Moianu: Din ce face bani în prezent

Cristina Șișcanu
NEWS1 day ago

Cristina Șișcanu, criticată din nou de fani. Ce îi lipsește mamei prezentatoarei: „Ești egoistă, mai scoate bani…”

Monica Tatoiu
NEWS1 day ago

Cel mai greu moment din viața Monicăi Tatoiu. A vrut să se sinucidă: „Puterea lui Dumnezeu este imensă”

Oana Lis și Viorel Lis
NEWS1 day ago

Viorel Lis a înșelat-o pe Oana: „A început să strige la mine că sunt nebună”. Cum a fost prins cu minciuna fostul primar al Capitalei

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu1
NEWS2 days ago

Cristina Șișcanu, acuzată că îl tratează urât pe Mădălin Ionescu: „Săracul! Tace și merge fără să comenteze”

Mădălina Manole
NEWS2 days ago

Cum arată vila din Otopeni în care Mădălina Manole și-a luat viața în urmă cu 14 ani. Imaginile postate sunt emoționante

Ianis și Elena Hagi
NEWS2 days ago

Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Invitații au scos o mulțime de bani din buzunar