Cristian Cioacă are probleme mari cu legea. Ce a pățit fostul polițist acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu. Cristian Cioacă se confruntă cu noi probleme financiare după eliberarea sa condiționată din închisoare. Fostul polițist încearcă să evite plata unei sume considerabile către ANAF, reprezentând cheltuielile făcute de procurori în timpul anchetei, inclusiv pentru teste și expertize. Suma se ridică la 135.000 de lei, dar aceasta nu este singura lui datorie.
Pe lângă banii datorați statului, Cioacă trebuie să plătească și daune morale de 380.000 de euro familiei Elodiei – mamei și fratelui acesteia, precum și fiului lor. Deși plata acestor daune a fost una dintre condițiile eliberării sale condiționate de anul trecut, până în prezent familia nu a primit niciun ban.
Cristian Cioacă are probleme mari cu legea
Eliberat după ce a executat zece ani dintr-o pedeapsă de aproape 16 ani, Cristian Cioacă pare să evite responsabilitățile financiare care îi revin. Condamnarea sa din 2014 a venit ca urmare a uciderii soției sale, Elodia Ghinescu. Procurorii au stabilit că, în contextul unor conflicte legate de divorț și presupuse infidelități, el și-a ucis soția în dormitorul lor, după care i-a ascuns corpul, dezmembrându-l în cada băii.
Cazul a revenit în atenția publică și prin alte aspecte. Recent, mama Elodiei, Emilia Ghinescu, încă marcată profund de pierderea fiicei sale, s-a poziționat împotriva intenției lui Dan Diaconescu de a produce un film despre dispariția Elodiei. Cazul a fost unul dintre cele mai mediatizate din istoria recentă a României, stârnind un interes uriaș în anul 2007, când emisiunile lui Dan Diaconescu despre acest subiect atrăgeau milioane de telespectatori.
Acum, la mai bine de 15 ani de la tragicul eveniment, justiția își urmează cursul pe plan civil. În timp ce Cristian Cioacă încearcă să evite plata datoriilor, familia Elodiei continuă lupta pentru dreptate, inclusiv pe cale financiară. Suma totală pe care fostul polițist trebuie să o achite se ridică la aproximativ 250.000 de lei, excluzând daunele morale, iar în cazul în care va continua să refuze plata, va fi executat silit.
S-a angajat în străinătate
Totuși, conform mamei bărbatului, el încearcă să facă rost de banii pe care îi datorează. După 10 ani petrecuți după gratii, unde s-a remarcat ca un deținut model și disciplinat, Cioacă încearcă să-și reconstruiască viața departe de ochii lumii.
Deși inițial a fost angajat ca șofer de către avocata sa, Maria Vasîi, presiunea interacțiunilor sociale l-a determinat să renunțe. A ales apoi o meserie care îi oferă anonimatul dorit: șofer de TIR pe rute internaționale, unde poate câștiga până la 3.000 de euro lunar.
Mama sa, Florica Cioacă, povestește că fiul ei preferă cursele în străinătate, unde nu este recunoscut și poate munci fără presiunea trecutului său. Găsirea unui loc de muncă în România s-a dovedit dificilă din cauza cazierului său judiciar, mulți angajatori fiind reticenți în a-l angaja.