Cum a ajuns Sanda Ladoși cântăreață, deși era atrasă de medicină și de teatru. A dezvăluit lucruri neștiute despre ea. Artista consideră că drumul său către muzică a fost ales de Dumnezeu.
Ce spune Sanda Ladoși despre cariera sa
Sanda Ladoși nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci este cunoscută de o țară întreagă drept una dintre cele mai talentate soliste din România. Au făcut istorie în industria muzicală piese de-ale sale precum: ”Când vine seara”, ”Să nu uităm”, ”Nu mă iubi”, ”În noi visează un copil” sau ”O noapte cu tine”.
Sanda Ladosi
Astăzi, cântăreața are vârsta de 54 de ani și este mândră de tot ceea ce a realizat până acum,, însă nu ezită să se întrebe cum ar fi fost parcursul său profesional dacă ar fi optat pentru medicină sau teatru sau chiar pentru învățământ, căci a absolvit un liceu pedagogic.
Muzica a fost dintotdeauna o pasiune pentru Sanda Ladoși și nu s-a gândit vreodată că va reuși să facă din asta o adevărată carieră, cu piese iconice în repertoriu, să câștige premii importante la festivaluri, să aibă duete cu nume importante precum Marcel Pavel, Ștefan Iordache, Ioan Gyuri Pascu sau Aurelian Temișan. Sanda Ladoși a lansat cinci albume până în prezent și a făcut turnee în întreaga lume, însă o vreme s-a desprins de muzică, având motivație perfect justificată… Dorința de a deveni mamă.
În prezent, interpreta este căsătorită cu Ștefan Tache, iar alături de acesta are o fiică pe nume Ioana și un fiu pe nume Bogdan, ambii copii având vârste de 15 și 17 ani. Adolescenții stau departe de lumina reflectoarelor, în pofida notorietății mamei lor.
Cât despre rădăcini, aflați că Sanda Ladoşi este originară din regiunea Ardealului. S-a născut pe 2 ianuarie 1970, la Târgu Mureş. Încă din copilărie cocheta cu muzica. Făcea parte din coruri și grupuri muzicale, iar de la vârsta de 10 ani a început să ia cursuri de canto, în paralel cu lecții de pian și chitară clasică.
Sanda Ladoși provine dintr-o familie educată, cu părinți profesori. Și ea urmat studii în educație, crezând că poate avea o carieră didactică, însă totul a luat o întorsătură totală la finalul liceului. Avea în plan să urmeze medicină sau teatru, considerând că domeniile erau unele mai importante și mai stabile pentru ea.
Sanda Ladoși simțea că ar putea avea o carieră frumoasă, inclusiv din punt de vedere financiar, în industria muzicală, din clipa în care a urcat pe scena Festivalului ”Steaua fără nume”, din anul 1987. În anul 1988 a simțit o chemare și mai profundă după ce a obținut premiul I la Festivalul Mamaia.
Festivalul Mamaia i-a schimbat viața Sandei Ladoși
De când a demonstrat la Festivalul Mamaia că deține toate atuurile pentru un artist profesionist i s-au deschis mai multe uși pe care nu și-a dorit să le rateze. Nici nu visa la ceea ce i se întâmpla și a privit totul ca pe un semn divin.
Sanda Ladoșia a conștientizat că are foarte multe de arătat și din momentul în care i s-a propus să se mute definitiv la București pentru a se dezvolta și mai mult ca artist. Drept urmare, a lăsat medicina și teatrul deoparte și s-a concentrat strict pe muzică. I se părea miraculos să vadă cum o iubesc oamenii, cum primește laude pentru prestațiile sale…Este convinsă că muzica a fost dintotdeauna drumul ei în viață.