Connect with us

Uncategorized

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Temperaturile cresc, dar încep ploile. Zonele afectate

Published

on

Vești proaste pentru români! Chiar dacă meteorologii anunță creșteri ale temperaturilor, oamenii nu se vor putea bucura de căldură fiindcă vor începe ploile. Iată cum va fi vremea în următoarele săptămâni și care sunt zonele în care va ploua.

Prognoza meteo pentru perioada 19 februarie – 3 martie, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, oferă detalii despre evoluția temperaturilor și a precipitațiilor în diferite regiuni ale țării.

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, se așteaptă temperaturi maxime între 10 și 12 grade Celsius și minime între 0 și 4 grade Celsius. Totuși, între 23 și 26 februarie, o creștere semnificativă a temperaturilor va aduce vreme extrem de caldă, cu maxime medii între 15 și 17 grade Celsius și minime între 4 și 7 grade Celsius. În săptămânile următoare, temperaturile vor scădea iar precipitațiile vor deveni mai frecvente și mai extinse.

În Crișana, evoluția temperaturilor va fi similară cu cea din Banat, cu o creștere inițială și apoi o descreștere treptată. În timp ce în primele zile valorile termice vor fi în general ridicate, cu maxime între 8 și 11 grade Celsius și minime între 0 și 4 grade Celsius, perioadele de ploi vor deveni mai consistente mai ales în cea de-a doua săptămână.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni în România

În Transilvania, temperaturile vor începe cu valori cuprinse între 6 și 11 grade Celsius pentru maxime și între -2 și 2 grade Celsius pentru minime. Urmează apoi o creștere temporară a temperaturilor, cu medii între 13 și 16 grade Celsius pentru maxime și 2 și 5 grade Celsius pentru minime. În săptămânile următoare, temperaturile vor reveni la valori mai scăzute, iar probabilitatea de ploi va crește semnificativ.

În Maramureș, tendința termică va fi similară cu cea din Transilvania, însă cu valori termice medii puțin mai scăzute. Așteptăm ploi aproape zilnic, cu intervale moderate cantitativ în cea de-a doua săptămână.

În Moldova, temperaturile inițiale vor fi mai scăzute, cu o creștere treptată în prima săptămână și o scădere ulterioară. Probabilitatea de ploaie va crește treptat, dar va fi mai redusă în primele zile.

În Dobrogea, se anticipează o încălzire inițială urmată de o ușoară scădere a temperaturilor. Probabilitatea de ploaie va fi inițial redusă, crescând în a doua săptămână.

În Muntenia, se va înregistra o încălzire inițială în prima săptămână, urmată de o răcire treptată în cea de-a doua. Probabilitatea de ploaie va crește în timp, cu posibilitatea de ploi aproape zilnice în a doua săptămână.

Vremea la munte. Anunțul meteorologilor

În Oltenia, se va înregistra o încălzire inițială, urmată de o scădere a temperaturilor. Probabilitatea de ploaie va crește în timp, cu posibilitatea de ploi aproape zilnice în cea de-a doua săptămână.

În zona montană, temperaturile vor fi mai scăzute, cu o creștere temporară în primele zile, urmată de o stabilizare și apoi de o scădere. Precipitațiile vor fi prezente în fiecare zi, mai ales în a doua săptămână, când pot fi și moderate cantitativ. Aceste tendințe meteorologice oferă un tablou detaliat al evoluției vremii în diferitele regiuni ale țării în următoarele două săptămâni.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS18 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS19 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS20 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS21 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS22 hours ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL23 hours ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani