Connect with us

NEWS

Drama din viața lui Florin Piersic. Cum a murit sora celebrului actor, Lucica: „Cea mai mare durere a părinților mei și a mea”

Published

on

Florin Piersic

Florin Piersic a ales să împărtășească cu fanii săi unul dintre cele mai dramatice momente din viața lui, care i-a marcat profund întreaga existență. Cu mulți ani în urmă, actorul a trăit o pierdere devastatoare – moartea surorii sale, Lucica, la vârsta de doar 15 ani.

Aceasta și-a găsit sfârșitul înecată în Prut, în timp ce încerca să salveze o colegă de clasă. Acea tragedie l-a marcat profund pe marele actor pentru întreaga viață.

Tragedia din viața lui Florin Piersic

Povestea dramatică a pierderii surorii sale cu doar trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a aflat în mintea actorului întreaga sa viață. Florin Piersic a mărturisit că una dintre cele mai mari dureri pe care le-a simțit el și părinții săi a fost această despărțire tragică de Lucica, care era lumina ochilor întregii familiei.

Într-o ipotetică întâlnire cu Dumnezeu, actorul ar fi pus o singură întrebare: dacă sora sa a găsit pacea alături de părinții săi în Rai. Artistul își amintește acea zi îngrozitoare, când Lucica a făcut gestul curajos de a sări în apă pentru a-și salva o colegă de clasă.

În acel moment, pe acolo trecea un om, care a sărit în apă, iar prima pe care a pus mâna a fost colega de bancă a Lucicăi. Când a sărit a doua oară pentru a o salva și pe sora lui Florin Piersic, nu a mai găsit-o. La patru kilometri de acel loc, pescarii i-au găsit trupul neînsuflețit, plutind pe Prut. Aceasta a fost cea mai mare dramă din viața actorului, care l-a marcat și despre care își aduce aminte și în ziua de azi, deși anii au trecut.

Florin Piersic

Unul dintre cei mai modești actori

Florin Piersic este unul dintre cei mai buni actori din România. Prestigiul său în lumea artistică nu se datorează doar talentului său remarcabil, ci și sacrificiilor făcute pe parcursul unei cariere impresionante. Fiind adesea numit o legendă a cinematografiei românești, Florin Piersic a demonstrat că modestia și pasiunea pentru artă îl caracterizează. Cu o carieră vastă și plină de roluri memorabile, actorul a reușit să cucerească inimile publicului prin interpretările autentice și profunde.

Citește și:

Florin Piersic, dezvăluiri emoționante la vârsta de 88 de ani. De ce nu îi place să i se spună „maestre”

Unul dintre momentele care evidențiază devotamentul său pentru artă a fost atunci când a slăbit 20 de kilograme pentru a se transforma complet în personajul din „Idiotul” al lui Dostoievski. Deși este adesea numit „maestru” de către admiratorii săi, Florin Piersic respinge cu delicatețe această atribuire, considerându-se doar un om pasionat de actorie, care a avut privilegiul de a învăța de la adevărați maeștri ai artei scenice.

Care este cel mai mare regret al vieții

Florin Piersic a vorbit recent despre unul dintre cele mai mari regrete ale vieții sale, exprimându-și gândurile privind trecerea timpului și provocările asociate cu îmbătrânirea. Își amintește cu tristețe de colegii săi care au plecat din această lume, menționând că doar trei dintre absolvenții promoției sale mai sunt în viață. Artistul este profund afectat de aceste pierderi, deoarece toate amintirile frumoase din acele vremuri sunt strâns legate de respectivii oameni.

Fiind căsătorit de trei ori, Florin Piersic are copii din fiecare căsătorie, care au moștenit pasiunea sa pentru arta spectacolului. Recunoscut cu titlul de cetățean de onoare în numeroase orașe importante din România, actorul a impresionat publicul cu interpretări memorabile în filme, piese de teatru și seriale de televiziune. Unul dintre cele mai reprezentative roluri ale sale este cel al lui Mărgelatu, personaj emblematic din seria de filme de aventuri care au marcat anii ’80 în cinematografia autohtonă.

Originar dintr-o familie cu rădăcini în Bucovina, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957, debutând pe scena Teatrului Național.

Advertisement
Cabral si Andreea Ibacka
NEWS4 mins ago

Cabral, dezvăluirea care a pus internauții pe jar: „Am venit acasă și am găsit-o pe nevasta mea cu doi bărbați”

Maria Constantin si Marcel Toader (2)
NEWS2 hours ago

Calvarul prin care a trecut Maria Constantin în căsnicia cu Marcel Toader. Ce a descoperit artista după ce s-a măritat cu el: „M-a mințit mult”

Florin Piersic
NEWS3 hours ago

Florin Piersic se pregătește să revină pe scenă. Medicii au făcut marele anunț despre starea de sănătate a marelui actor

Cristina Cioran și Alex Dobrescu (2)
NEWS3 hours ago

Cristina Cioran, prima reacție după ce Alex Dobrescu a anunțat că este însărcinată: „Pentru mine nu mai există”

Radu Mazăre (2)
NEWS4 hours ago

Averea lui Radu Mazăre. Ce afaceri i-au umplut conturile fostului primar din Constanța

Irinel Columbeanu (2)
NEWS5 hours ago

Irinel Columbeanu a dezvăluit discuția avută cu Monica Gabor. Fostul milionar a fost surprins de cuvintele fostei sale soții

Nicoleta Luciu si Zsolt
NEWS7 hours ago

Soțul Nicoletei Luciu a rupt tăcerea. Ce spune Zsolt Csergo despre divorț: „Viața nu este mai liniștită…”

Tavi Clonda
NEWS10 hours ago

Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Gabriela Cristea a fost șocată: „Ce ți-ai făcut?”

Roxana Mihalache și Radu Mazăre
NEWS12 hours ago

Cine este și cu ce se ocupă Roxana Mihalache, soția lui Radu Mazăre. Femeia este însărcinată în patru luni

valentina pelinel
NEWS17 hours ago

Valentina Pelinel dă cărțile pe față! Cum se înțelege cu Mihaela Borcea, fosta și prima soție a lui Cristi Borcea

Florin Salam și Fănica-mormant
NEWS18 hours ago

Imagini sfâșietoare de la mormântul Fănicăi, prima soție a lui Florin Salam. Sunt 15 ani de la decesul ei

laura cosoi
NEWS19 hours ago

Anunțul Laurei Cosoi după 9 ani de căsătorie cu Cosmin Curticăpean. Actrița va naște în curând al patrulea copil

nicoleta luciu
NEWS20 hours ago

Cum arată și cu ce se mai ocupă Nicoleta Luciu, după ce a dispărut din spațiul public

Mioara Velicu
NEWS21 hours ago

Mioara Velicu încă primește semne de la soțul decedat în urmă cu 11 ani. Cum îi răspunde artista

Diana Enache și Iuliana Marciuc-relatie
NEWS22 hours ago

Cum se înțelege fiica lui Adrian Enache cu Iuliana Marciuc, partenera tatălui său: ”Realitatea a fost mult mai grea”

Bianca Drăgușanu și Ilinca Vandici (2)
NEWS1 day ago

Ilinca Vandici i-a atras atenția Biancăi Drăgușanu. Ce a deranjat-o pe prezentatoarea de la Kanal D: „Ține-le pentru tine”