Connect with us

NEWS

Florin Piersic a fost externat după o lună și jumătate de spitalizare. Cum se simte marele actor în prezent

Published

on

Florin Piersic (2)

Florin Piersic a fost externat după o lună și jumătate de spitalizare. Cum se simte marele actor în prezent. Artistul, în vârstă de 88 de ani, a trecut printr-o serie de provocări medicale complexe. Pe 3 martie a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București, unde a fost internat pentru o intervenție chirurgicală importantă. Această operație a avut ca scop extragerea unei proteze de genunchi care devenise o sursă de infecție periculoasă.

Internarea în unitatea medicală a avut loc pe 9 mai, după ce actorul a fost transferat de la Institutul Matei Balș. Înainte de a ajunge la București, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj, unde a fost inițial tratat pentru problemele de sănătate apărute la jumătatea lunii aprilie. După o scurtă perioadă, a fost mutat la Institutul Inimii din Cluj, iar ulterior, pe 7 mai, a fost transferat la Institutul Matei Balș din București.

Florin Piersic a fost externat. Cum se simte marele actor

Starea actorului s-a agravat, iar medicii de la Foișor au identificat o infecție gravă, cunoscută sub numele de sepsis, care avea ca punct de plecare proteza totală de genunchi. Această infecție reprezenta un risc major pentru viața lui Florin Piersic, astfel că s-a luat decizia urgentă de a-i extrage proteza și de a o înlocui cu una temporară, numită spacer, care conține antibiotice pentru a combate infecția.

Operația a avut loc în aceeași zi în care a fost transferat la Foișor, iar în zilele următoare, starea sa de sănătate a început să se îmbunătățească. Medicii au monitorizat atent evoluția pacientului și au constatat că probele de laborator au revenit la valori normale. Florin Piersic a început să se mobilizeze singur pe distanțe scurte, un semn pozitiv în procesul său de recuperare.

În comunicatul oficial al Spitalului Foișor, se menționează că starea lui este favorabilă, actorul fiind conștient și cooperant. Cu toate acestea, procesul de recuperare nu se oprește aici. În perioada următoare, Florin Piersic se va interna într-o clinică specializată în recuperare medicală, unde va continua tratamentele și exercițiile necesare pentru a-și recăpăta mobilitatea și sănătatea completă.

Când va reveni pe scenă

Recuperarea rapidă și neașteptat de pozitivă a stării de sănătate a lui Florin Piersic a fost o surpriză plăcută pentru echipa medicală care l-a supravegheat. Medicii sunt plini de speranță că, în aproximativ două-trei luni, actorul ar putea să revină pe scenă, continuând să încânte publicul cu talentul său.

Florin Piersic (2)

Când vine vorba despre revenirea marelui actor pe scenă, există încă un drum dificil de parcurs până la vindecarea completă. Infecția de la genunchi necesită un tratament specializat și atent, iar actorul trebuie să învețe să se deplaseze cu ajutorul unei proteze temporare. În același timp, trebuie să urmeze sesiuni regulate de recuperare fizică pentru a-și recăpăta mobilitatea și forța. Medicii sunt optimiști în privința evoluției sale, fiind impresionați de determinarea și dorința sa de a se face bine.

Echipa medicală este încrezătoare că, cu fiecare pas făcut în acest proces de recuperare, Florin Piersic se apropie tot mai mult de momentul în care va putea să își reia activitatea artistică. În ciuda dificultăților întâmpinate, spiritul său pozitiv și voința de a se face bine sunt factori esențiali care contribuie la succesul tratamentului.

Advertisement
Dana Roba și Daniel Balaciu
NEWS3 hours ago

Daniel Balaciu, condamnat la doar șapte ani de închisoare după ce aproape și-a ucis soția. Dana Roba, revoltată: „Mi-e frică de el. Mă voi muta din țară”

Gabriela Cristea și familia 2
NEWS4 hours ago

Gabriela Cristea, acuzată pe internet că nu își îngrijește fetițele. Prezentatoarea nu s-a mai abținut: „Le pieptăn de vreo 3 ori pe zi”

Adriana Bahmuteanu
NEWS6 hours ago

Adriana Bahmuțeanu, momente de panică. Vijelia a luat acoperișul blocului în care locuiește. Fanii au făcut haz de necaz: „Acum chiar că nu are toate țiglele pe casă”

Mârlanu-Toni Ionescu
NEWS8 hours ago

Vă mai amintiți de „Mârlanu’” din serialul „Trăsniți în NATO”? Iată cu ce se ocupă Toni Ionescu după ce s-a retras din TV: „Nu prea mai avem loc în televiziune, noi, cei vechi”

maia-morgenstern1
NEWS11 hours ago

Care este cel mai mare regret al actriței Maia Morgenstern. Greșeala uriașă pe care a făcut-o: „Îmi dădeam ochii peste cap. Nu am știut să le acord timp”

Oana Roman1
NEWS13 hours ago

Revine Oana Roman pe micul ecran? Vedeta a făcut anunțul: „Am ezitat foarte mult înainte să accept, pentru că sunt o perfecţionistă”

Teo Trandafir-
NEWS20 hours ago

Teo Trandafir nu se privește niciodată la televizor. Care este motivul

Oana Mosneagu si Vlad Gherman
NEWS22 hours ago

Ce vrea să facă Oana Moșneagu cu buchetul de mireasă de la nuntă. Cum și de ce își va vopsi una dintre rochii

Gianina Corodan
NEWS23 hours ago

Ce mai face și cum arată Gianina Corondan după ce s-a retras din TV. Ce spune despre revenirea pe sticlă

Margareta Pâslaru
NEWS24 hours ago

Margareta Pâslaru deține un apartament de lux în New York. Cum arată imobilul de peste 1 milion de dolari

jador
NEWS1 day ago

Ce spune Oana Ciocan după ce Jador a confirmat despărțirea. Mesajul ei i-a surprins pe mulți

Jador și Oana Ciocan1
NEWS1 day ago

Este oficial. Jador și Oana Ciocan s-au despărțit. Mesajul cântărețului: „Nu mai suntem împreună. Nu mai alcătuim un cuplu”

Anamaria Prodan si Laurențiu Reghecampf
NEWS1 day ago

Anamaria Prodan, atac furibund la adresa fostului soț: „Ronald i-a dat o lecție de bărbăţie”. Replica dată de Reghecampf

Anamaria Prodan si Reghecampf
NEWS1 day ago

Monica Tatoiu nu s-a mai abținut. A intervenit în scandalul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf: „Săracul, Reghe…”

Denisa Răducu
NEWS1 day ago

Cel mai mare regret al tatălui Denisei Răducu. Bărbatul are inima sfâșiată: „Tare mult mi-aș dori”

Dana Roba (2)
NEWS1 day ago

Dana Roba nu mai scapă de probleme. Fosta soacră vrea să îi ia copiii: „Nu au ce să caute acolo, nu vreau să-i întoarcă împotriva mea”