Connect with us

NEWS

Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de pe patul de spital. Ce a transmis marele actor

Published

on

Florin Piersic

Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de pe patul de spital. Ce a transmis marele actor. Medicii sunt în continuare rezervați, însă starea marelui actor a cunoscut o ușoară îmbunătățire. Acesta se află internat la Spitalul Foișor, iar, în urmă cu foarte puțin timp, a transmis primele gânduri din unitatea medicală.

Cu umorul caracteristic care l-a consacrat de-a lungul anilor, Piersic a comparat momentul în care actorii premiați la celebrele ceremonii Oscar își citesc tradiționalele mulțumiri cu propria sa recunoștință sinceră față de “eroii” săi în halate albe. Actorul a enumerat cu dragoste și respect numele medicilor care l-au tratat, incluzând personalități de marcă precum Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roșianu, Dr. Florin Crișan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr. Streinu Cercel și Dr. Adrian Marinescu.

Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital

Însă cele mai calde cuvinte au fost rezervate pentru Dr. Șerban Dragosloveanu, Dr. Denisa Anastase și Dr. Adelina Moise, pe care i-a numit “eroii mei”. Florin Piersic a subliniat rolul crucial al Dr. Adelina Moise, cea care l-a “trimis în lumea viselor în timpul operației, dar… m-a și adus înapoi”. Actorul i-a numit pe toți acești profesioniști “oameni buni” și a ținut să le arate că le este recunoscător pentru faptul că au avut grijă de el.

În ciuda vârstei înaintate de 88 de ani și a multiplelor probleme de sănătate care l-au dus la internări succesive, Florin Piersic le-a transmis fanilor săi un mesaj plin de speranță. El a promis că “mai are de spus multe povești minunatului său public”, lăsând să se întrevadă dorința sa arzătoare de a continua să își încânte admiratorii cu talentul său incontestabil.

Deși starea sa de sănătate are în continuare “o evoluție bună”, potrivit directorului medical Adrian Marinescu, Piersic va rămâne internat deocamdată la Spitalul Foișor pentru monitorizare și tratament adaptat, dat fiind riscul de complicații asociat afecțiunilor sale.

Citește și:

De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare

Florin Piersic

Unde își dorește să fie înmormântat

În timpul unui interviu acordat anul trecut în podcastul “Fain și Simplu” prezentat de Mihai Morar, Florin Piersic a abordat subiectul morții, precizând că nu se grăbește să-și părăsească fanii, în ciuda vârstei înaintate, datorită dragostei pe care o simte față de aceștia. Totodată, a recunoscut că se teme de moarte și că ar dori să mai trăiască “puțin”. Cu toate acestea, artistul este conștient că moartea este inevitabilă și că nu ține cont de statutul social sau de alte detalii asemănătoare.

Provenit dintr-o familie marcată de tragedie, prin pierderea surorii sale, Lucica, Florin Piersic a simțit din plin impactul morții și fragilitatea vieții încă din copilărie. Chiar dacă a cunoscut ulterior succesul, amintirea acestei tragedii a rămas adânc înrădăcinată în sufletul său.

Sora sa și-a pierdut viața la vârsta de 15 ani, în apele Prutului, în timp ce încerca să-și salveze o colegă de clasă care se îneca, deși nu știa să înoate. În ciuda eforturilor unui bărbat care a sărit în apă, nu a mai putut fi salvată. Maestrul a mărturisit că i-au răsunat mereu în minte cuvintele mamei sale: “Lucica nu se mai întoarce”, precum și gestul ei de a-și strânge fiica în brațe, aflată în sicriu, o scenă care l-a marcat profund.

Florin Piersic a petrecut o mare parte din copilărie în satele Corlata, Pojorâta și Cajvana din zona Sucevei, precum și în Cernăuți. Deși s-a stabilit ulterior la Cluj-Napoca, el a declarat că revine ori de câte ori are ocazia în Corlata, un loc pentru care are o dragoste deosebită și cu care îl leagă numeroase amintiri. Aici, în acest loc încărcat de semnificații emoționale, marele actor și-a exprimat dorința de a-și găsi odihna cea de pe urmă atunci când timpul său pe acest pământ se va încheia.

Advertisement
Cabral si Andreea Ibacka
NEWS19 mins ago

Cabral, dezvăluirea care a pus internauții pe jar: „Am venit acasă și am găsit-o pe nevasta mea cu doi bărbați”

Maria Constantin si Marcel Toader (2)
NEWS2 hours ago

Calvarul prin care a trecut Maria Constantin în căsnicia cu Marcel Toader. Ce a descoperit artista după ce s-a măritat cu el: „M-a mințit mult”

Florin Piersic
NEWS3 hours ago

Florin Piersic se pregătește să revină pe scenă. Medicii au făcut marele anunț despre starea de sănătate a marelui actor

Cristina Cioran și Alex Dobrescu (2)
NEWS3 hours ago

Cristina Cioran, prima reacție după ce Alex Dobrescu a anunțat că este însărcinată: „Pentru mine nu mai există”

Radu Mazăre (2)
NEWS4 hours ago

Averea lui Radu Mazăre. Ce afaceri i-au umplut conturile fostului primar din Constanța

Irinel Columbeanu (2)
NEWS6 hours ago

Irinel Columbeanu a dezvăluit discuția avută cu Monica Gabor. Fostul milionar a fost surprins de cuvintele fostei sale soții

Nicoleta Luciu si Zsolt
NEWS7 hours ago

Soțul Nicoletei Luciu a rupt tăcerea. Ce spune Zsolt Csergo despre divorț: „Viața nu este mai liniștită…”

Tavi Clonda
NEWS11 hours ago

Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Gabriela Cristea a fost șocată: „Ce ți-ai făcut?”

Roxana Mihalache și Radu Mazăre
NEWS12 hours ago

Cine este și cu ce se ocupă Roxana Mihalache, soția lui Radu Mazăre. Femeia este însărcinată în patru luni

valentina pelinel
NEWS17 hours ago

Valentina Pelinel dă cărțile pe față! Cum se înțelege cu Mihaela Borcea, fosta și prima soție a lui Cristi Borcea

Florin Salam și Fănica-mormant
NEWS18 hours ago

Imagini sfâșietoare de la mormântul Fănicăi, prima soție a lui Florin Salam. Sunt 15 ani de la decesul ei

laura cosoi
NEWS19 hours ago

Anunțul Laurei Cosoi după 9 ani de căsătorie cu Cosmin Curticăpean. Actrița va naște în curând al patrulea copil

nicoleta luciu
NEWS20 hours ago

Cum arată și cu ce se mai ocupă Nicoleta Luciu, după ce a dispărut din spațiul public

Mioara Velicu
NEWS21 hours ago

Mioara Velicu încă primește semne de la soțul decedat în urmă cu 11 ani. Cum îi răspunde artista

Diana Enache și Iuliana Marciuc-relatie
NEWS22 hours ago

Cum se înțelege fiica lui Adrian Enache cu Iuliana Marciuc, partenera tatălui său: ”Realitatea a fost mult mai grea”

Bianca Drăgușanu și Ilinca Vandici (2)
NEWS1 day ago

Ilinca Vandici i-a atras atenția Biancăi Drăgușanu. Ce a deranjat-o pe prezentatoarea de la Kanal D: „Ține-le pentru tine”