Connect with us

NEWS

Maia Morgenstern a avut parte de o educație dură din partea părinților: ”Se spuneau adevăruri incomode”

Published

on

Maia Morgenstern-parinti

Maia Morgenstern a avut parte de o educație dură din partea părinților: ”Se spuneau adevăruri incomode”, a declarat marea actriță. Cât de mult a fost susținută să urmeze Teatrul?

Cât de dură a fost educația primită de Maia Morgenstern din partea părinților

Maia Morgenstern este fără doar și poate una dintre cele mai mari actrițe din România. Pe numele complet Maia Emilia Ninel Morgenstern ea este în același timp și directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și cântăreață în limba idiș.

-maia-morgenstern-

Maia Morgenstern în filmul ”Patimile lui Hristos”

Chiar dacă s-a născut în București, Maia Morgenstern s-a remarcat mai mult prin rădăcinile evreiești, după părinți. Tatăl său, Usher, și mama sa, Sara Morgenstern, erau de profesie matematicieni. La un moment dat, actrița a dezvăluit drama cu care s-a confruntat familia sa în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care a avut loc între 1939 și 1945.

Tatăl și bunica actriței au fost chinuiți în lagărul nazist în Transnistria, eliberați și luați prizonieri de rușii „eliberatori”. Ulterior, tatăl Maiei Morgenstern a fost disponibilizat în anii 50 de către comuniști, iar bunicul a murit la în renumitul lagăr de la Auschwitz.

Holocaustul a lăsat o amprentă semnificativă în memoria familiei Maiei Morgenstern, dar din fericire tatăl ei, matematicianul Usher Morgenstern, a supraviețuit. Cu toate acestea, Usher Morgenstern a fost dat afară din funcția de profesor, din cauză că a adus critici regimului politic de la acea vreme.

Totuși, cum a descoperit actrița că bunicul ei, Aaron Morgenstern, a făcut parte dintre evreii uciși în lagărul de concetrare de la Auschwitz? Se întâmpla în timpul filmărilor pentru pelicula ”A șaptea cameră”, care au avut loc la Auschwitz.

În pauza filmărilor, Maia Morgenstern s-a dus și a întrebat la arhivă despre bunicul ei, care a fost asasinat în lagăr. I s-a găsit numele, doar că i s-a părut ciudat actriței că era notat ca cizmar, deși știa că era director de bancă. Ulterior, tatăl i-a explicat că bunicul ei a spus intenționat că era cizmar, pentru a se face de folos.

Maia Mogenstern nu a fost menajată de părinți

Dincolo de acestea, Maia Morgensterna avut parte de o educație riguroasă din partea mamei și a tatălui, conform spuselor sale pentru Spynews.ro. Când le-a mărturisit că vrea să fie actriță, tatăl ei a fost destul de sceptic, deoarece o vedea mai firavă. Neîncrederea lui s-a accentuat și în clipa în care Maia Morgenstern a picat prima oară admiterea la Teatru. Se întâmpla în 1980.

În cele din urmă, Maia Morgenstern a reușit să fie acceptată la Teatru, doar că performanțele nu le-a atins ușor. La fiecare eșec tatăl o critica dur și îi spunea în față dacă a fost bine sau nu. Mama sa, în schimb, era mai blândă, dar încerca să nu o menajeze prea mult.

Maia Morgenstern a învățat o lecție importantă de la părinții săi. Atunci când ea va ajunge să fie mamă să nu fie la fel de critică. Ceea ce a și făcut. Actrița are trei copii, din relații diferite.

Maia Morgenstern a fost căsătorită în perioada 1983-1999 cu actorul Claudiu Istodor și cu medicul Dumitru Băltățeanu în perioada 2001-2015. Cei trei copii sunt: Tudor Aaron Istodor (născut în 1984 din căsătoria cu Claudiu Istodor), Eva Leea Cabiria (născută în 1999 dintr-o relație neoficializată cu actorul András István Demeter) și Ana Isadora (născută în 2003 în căsătoria cu medicul Dumitru Băltățeanu).

Advertisement
NEWS5 hours ago

Oana Roman a scos armele împotriva lui Marius Elisei. Vedeta îl dă în judecată pe fostul soț. Care sunt acuzațiile

Bianca Drăgușanu
NEWS12 hours ago

Bianca Drăgușanu, ridicată de poliție. Iubita lui Gabi Bădălău are probleme mari cu legea. Care sunt acuzațiile

Simina Loica-Jador
NEWS13 hours ago

Fosta iubită a lui Jador, dezvăluiri de ultimă oră despre despărțirea artistului de Oana Ciocan: „Așa face el”

Marina Voica
NEWS17 hours ago

Marina Voica și-a pregătit locul de veci. Declarații șocante: „Să veniți la înmormântarea mea. Nu mă tem…”

Monica Anghel și copilul ei-operatie
NEWS18 hours ago

Momente dificile pentru Monica Anghel. Fiul ei are nevoie de o nouă operație, la un an după intervenția medicală de la picior

Gigi Becali a făcut accident auto
NEWS20 hours ago

Gigi Becali, accident rutier chiar în fața bisericii pe care o construiește în Pipera. Cum a fost posibil

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu
NEWS21 hours ago

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu s-au simțit umiliți la un restaurant din țară. Cei doi, nemulțumiți de cum a fost tratat fiul lor, Filip

Babasha
NEWS22 hours ago

Cine este și cum arată iubita lui Babasha. Artistul care a cântat cu Coldplay și-a uimit fanii

Alexandra Ungureanu
NEWS23 hours ago

Momente de panică în avion pentru Alexandra Ungureanu. Artista se gândea să-și ia adio

Raluca
NEWS1 day ago

Îți mai aduci aminte de emisiunea „Iartă-mă”? Iată ce s-a ales de prezentatoarea Raluca Moianu: Din ce face bani în prezent

Cristina Șișcanu
NEWS1 day ago

Cristina Șișcanu, criticată din nou de fani. Ce îi lipsește mamei prezentatoarei: „Ești egoistă, mai scoate bani…”

Monica Tatoiu
NEWS1 day ago

Cel mai greu moment din viața Monicăi Tatoiu. A vrut să se sinucidă: „Puterea lui Dumnezeu este imensă”

Oana Lis și Viorel Lis
NEWS1 day ago

Viorel Lis a înșelat-o pe Oana: „A început să strige la mine că sunt nebună”. Cum a fost prins cu minciuna fostul primar al Capitalei

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu1
NEWS2 days ago

Cristina Șișcanu, acuzată că îl tratează urât pe Mădălin Ionescu: „Săracul! Tace și merge fără să comenteze”

Mădălina Manole
NEWS2 days ago

Cum arată vila din Otopeni în care Mădălina Manole și-a luat viața în urmă cu 14 ani. Imaginile postate sunt emoționante

Ianis și Elena Hagi
NEWS2 days ago

Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Invitații au scos o mulțime de bani din buzunar