Connect with us

ECONOMIC

Ai cont la Banca Transilvania? Tranzacțiile sunt în pericol major

Published

on

Banca din România care oferă 200 de lei pe card oricărui client. Ce trebuie să faci ca să primești banii

Toți românii care au cont la Bancă Transilvania sunt vizați! Oamenii pot rămâne fără bani pe card dacă nu sunt atenți.

Banca Transilvania, una dintre cele mai mari bănci din România, este mereu preocupată de siguranța și securitatea clienților săi. În contextul actual, în care tehnologia avansează rapid și infractorii cibernetici devin tot mai inventivi, instituția bancară trage un semnal de alarmă cu privire la posibilele probleme care pot apărea în cadrul unor tranzacții.

Clienții sunt îndemnați să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de tentativele de fraudă.

Una dintre cele mai frecvente metode de fraudă utilizate de infractorii cibernetici este trimiterea de e-mailuri false în numele unor companii sau instituții financiare.

Anunț important pentru clienții Băncii Transilvania

Aceste e-mailuri pot părea autentice și pot conține solicitări de a furniza date personale sau de a efectua plăți către anumite conturi. Prin intermediul acestor metode, infractorii încearcă să obțină informații confidențiale sau să determine clienții să transfere bani în conturile lor.

Banca Transilvania a identificat o astfel de tentativă de fraudă și a emis un avertisment către toți clienții săi. În cadrul acestei tentative, atacatorii trimit e-mailuri în numele unor companii cunoscute, solicitând clienților să furnizeze date personale sau să efectueze plăți către anumite facturi.

Aceste e-mailuri pot părea autentice, însă clienții trebuie să fie extrem de atenți și să verifice cu atenție proveniența și autenticitatea acestora.

În acest sens, Banca Transilvania le recomandă clienților să fie precauți și să nu răspundă la astfel de solicitări. În cazul în care primesc un e-mail care pare a fi de la bancă sau de la o companie cunoscută, dar au îndoieli cu privire la autenticitatea acestuia, este recomandat să contacteze direct banca sau compania în cauză pentru a verifica informațiile.

Banca Transilvania nu va solicita niciodată clienților să furnizeze date personale sau să efectueze plăți prin intermediul e-mailului sau al telefonului.

Cum ne putem proteja de tentativele de fraudă

Pentru a se proteja împotriva tentativelor de fraudă, clienții băncii pot lua mai multe măsuri preventive. În primul rând, este important să fie vigilenți în ceea ce privește e-mailurile pe care le primesc și să verifice atent proveniența acestora.

Dacă există vreo suspiciune cu privire la autenticitatea unui e-mail, este recomandat să nu se răspundă la solicitări și să se contacteze direct banca pentru a verifica informațiile.

De asemenea, clienții pot folosi servicii de monitorizare a contului pentru a fi alertați în cazul unor activități neautorizate sau suspecte. Aceste servicii pot ajuta la detectarea și prevenirea fraudelor într-un stadiu incipient.

Un alt aspect important este să se evite accesarea link-urilor sau atașamentelor din e-mailurile suspecte. Acestea pot conține programe malware sau pot redirecționa către site-uri false care solicită date personale.

În plus, clienții pot utiliza autentificarea cu factori multipli pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate la conturile lor. Această metodă implică furnizarea de informații suplimentare în afara parolei, cum ar fi un cod de verificare primit prin SMS sau o amprentă digitală.

Banca Transilvania oferă și servicii de educație financiară și de informare a clienților cu privire la metodele de fraudă și la măsurile de protecție disponibile.

Aceste servicii includ sesiuni de instruire și materiale informative care îi ajută pe clienți să înțeleagă mai bine riscurile și să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja banii și datele personale.

Advertisement
Cabral si Andreea Ibacka
NEWS24 mins ago

Cabral, dezvăluirea care a pus internauții pe jar: „Am venit acasă și am găsit-o pe nevasta mea cu doi bărbați”

Maria Constantin si Marcel Toader (2)
NEWS2 hours ago

Calvarul prin care a trecut Maria Constantin în căsnicia cu Marcel Toader. Ce a descoperit artista după ce s-a măritat cu el: „M-a mințit mult”

Florin Piersic
NEWS3 hours ago

Florin Piersic se pregătește să revină pe scenă. Medicii au făcut marele anunț despre starea de sănătate a marelui actor

Cristina Cioran și Alex Dobrescu (2)
NEWS3 hours ago

Cristina Cioran, prima reacție după ce Alex Dobrescu a anunțat că este însărcinată: „Pentru mine nu mai există”

Radu Mazăre (2)
NEWS4 hours ago

Averea lui Radu Mazăre. Ce afaceri i-au umplut conturile fostului primar din Constanța

Irinel Columbeanu (2)
NEWS6 hours ago

Irinel Columbeanu a dezvăluit discuția avută cu Monica Gabor. Fostul milionar a fost surprins de cuvintele fostei sale soții

Nicoleta Luciu si Zsolt
NEWS7 hours ago

Soțul Nicoletei Luciu a rupt tăcerea. Ce spune Zsolt Csergo despre divorț: „Viața nu este mai liniștită…”

Tavi Clonda
NEWS11 hours ago

Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Gabriela Cristea a fost șocată: „Ce ți-ai făcut?”

Roxana Mihalache și Radu Mazăre
NEWS12 hours ago

Cine este și cu ce se ocupă Roxana Mihalache, soția lui Radu Mazăre. Femeia este însărcinată în patru luni

valentina pelinel
NEWS17 hours ago

Valentina Pelinel dă cărțile pe față! Cum se înțelege cu Mihaela Borcea, fosta și prima soție a lui Cristi Borcea

Florin Salam și Fănica-mormant
NEWS18 hours ago

Imagini sfâșietoare de la mormântul Fănicăi, prima soție a lui Florin Salam. Sunt 15 ani de la decesul ei

laura cosoi
NEWS19 hours ago

Anunțul Laurei Cosoi după 9 ani de căsătorie cu Cosmin Curticăpean. Actrița va naște în curând al patrulea copil

nicoleta luciu
NEWS20 hours ago

Cum arată și cu ce se mai ocupă Nicoleta Luciu, după ce a dispărut din spațiul public

Mioara Velicu
NEWS21 hours ago

Mioara Velicu încă primește semne de la soțul decedat în urmă cu 11 ani. Cum îi răspunde artista

Diana Enache și Iuliana Marciuc-relatie
NEWS22 hours ago

Cum se înțelege fiica lui Adrian Enache cu Iuliana Marciuc, partenera tatălui său: ”Realitatea a fost mult mai grea”

Bianca Drăgușanu și Ilinca Vandici (2)
NEWS1 day ago

Ilinca Vandici i-a atras atenția Biancăi Drăgușanu. Ce a deranjat-o pe prezentatoarea de la Kanal D: „Ține-le pentru tine”