Connect with us

NEWS

Care a fost ultima dorință a Mioarei Roman. Fiica ei, Oana, nu a stat pe gânduri și i-a îndeplinit-o

Published

on

Mioara Roman a fost o prezență marcantă în peisajul cultural și social al României, aducând o contribuție semnificativă în domeniile jurnalismului, traducerii și predării limbii și culturii arabe. Trecerea sa în neființă la vârsta de 83 de ani a fost o pierdere profund resimțită nu doar de familia sa, ci și de toți cei care au cunoscut-o pe fosta soție a lui Petre Roman.

În ultimii ani, Mioara Roman a locuit într-un cămin de bătrâni de lux din Snagov. Întotdeauna a fost susținută și a avut-o alături pe fiica sa cea mică, Oana Roman. Cu doar două luni înainte să împlinească 84 de ani, femeia a decedat în somn, în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii.

Chiar dacă la momentul decesului mamei sale, Oana era plecată într-o vacanță în Egipt cu fiica ei, ea a avut grijă să o viziteze pe cea care i-a dat viață înainte de a pleca.

Care a fost ultima dorință a Mioarei Roman

Deși Oana Roman era în vacanță în Egipt în momentul în care mama sa a murit, ea a avut grijă să își viziteze recent mama la căminul de bătrâni, păstrând astfel un ultim contact și o ultimă amintire împreună. Ultima fotografie postată de Oana alături de mama sa rămâne o mărturie a iubirii și legăturii lor puternice.

Ultima dorință a Mioarei Roman a fost de a bea o cafea cu fiica ei, la cafeneaua căminului de bătrâni, iar fiica lui Petre Roman s-a asigurat că îi îndeplinește această dorință mamei sale. Oana Roman a postat pe contul său personal de socializare o fotografie cu ele două, în timp ce stăteau la povești, în cafeneaua azilului.

Pe lângă contribuțiile sale profesionale remarcabile, puțini știu că Mioara Roman a fost căsătorită de două ori. Primul ei soț a fost Iosif Zilahy, un antrenor de scrimă respectat, cu care a avut o fiică, Catinca. Relația lor, care a durat 12 ani, a fost una marcată de iubire și respect reciproc, chiar și după separare. Ulterior, femeia s-a căsătorit cu Petre Roman, fostul premier al României, formând unul dintre cele mai mediatizate cupluri din lumea politică românească. Despărțirea lor în 2007 a fost subiectul unor intense speculații și controverse.

Petre Roman, vizibil afectat de decesul fostei soții

Deși despărțirea lor a fost un moment dificil, Mioara Roman a rămas un simbol de eleganță și stabilitate în fața publicului, în timp ce Petre Roman și-a continuat viața alături de Silvia Chifiriuc, o relație pe care a descris-o ca fiind profundă și autentică.

Chiar dacă nu au mai ținut legătura de la momentul divorțului, Petre Roman a fost alături de fosta sa soție și a condus-o pe ultimul drum. În momentul în care sicriul a fost depus în capelă, politicianul a venit cu un buchet mare de flori albe. Cu toate acestea, el nu s-a putut uita în direcția unde era amplasat sicriul în care se afla trupul femeii cu care a împărțit 30 de ani din viață.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS20 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS21 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS22 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS23 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS24 hours ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani