Connect with us

NEWS

Cine este și cu ce se ocupă sora Ronei Hartner

Published

on

Rona Hartner

Cine este și cu ce se ocupă sora Ronei Hartner? Aceasta a anunțat anul trecut moartea actriței, care la doar 50 de ani a pierdut o bătălie grea cu cancerul.

Cine este sora regretatei Rona Hartner

Este jumătate de an de când Rona Hartner a trecut în neființă, după ce a fost diagnosticată cu cancer la plămâni și creier, iar medicii nu au mai avut cum să o salveze. Decesul i-a fost anunțat în noiembrie 2023 de către Rinda Hartner, sora sa, despre a cărei existență puțini știau.

Rona Hartner  lăsat în urma ei multă durere în sufletul celor care au cunoscut-o, apreciat-o, dar mai ales în cel al familiei și al fetiței sale, Rita Hartner. La numai 16 ani, tânăra s-a trezit orfană de mamă.

Doar 50 ani avea actrița și a sperat din nou să se vindece, după ce a reușit să scape pentru prima oară de boala cruntă în 2019. În acel an a fost diagnosticată cu cancer la colon și la ficat, iar după lungi tratamente și operații, părea că vede din nou luminița de la capătul tunelului.

Totul a fost din nou în regulă până în primăvara lui 2023. Artistei i s-a descoperit atunci cancer la plămâni și la creier. Au urmat alte tratamente, dar actrița credea foarte mult și în puterea lui Dumnezeu de a o pune iar pe picioare și inclusiv în vindecarea cu ajutorul minții, prin gânduri pozitive.

La un moment, în vară, Rona Hartner își anunța bucuroasă fanii că a scăpat a doua oară de afecțiunea nemiloasă, dar lucrurile au căpătat o turnură totală în toamnă. Din acea clipă, actrița și-a dat seama că nu i se mai poate face nimic pentru a fi ținută în viață mai multă vreme, încât să-și vadă fiica crescând.

De altfel, actrița a povestit într-o zi o întâmplare stranie, din timpul unei ședințe de chimioterapie, despre care mulți cred acum că și-a prevestit moartea. Rona Hartner a detaliat că a simțit ceva rece în corp și din senin i-a auzit vocea tatălui din Rai. Acesta o chema la el. De asemenea, în discuție ar fi intervenit și Iisus care i-a transmis actriței că nu o mai vindecă și a doua oară.

Rona Hartner a decedat pe data de 23 noiembrie 2023, în Franța, înconjurată fiind de familie, inclusiv de fetița sa, Rita. Chiar dacă a murit departe de România, a avut ca ultimă dorință să fie îngropată pe meleagurile natale. Rona Hartner a fost condusă pe ultimul drum de Ziua Națională a țării. Trupul ei a fost depus la Cimitirul Bellu Catolic din București, în aplauzele tuturor celor veniți să-și ia rămas-bun.

Rinda Hartner, om de bază la un spital din Canada

Ultimile clipe din viață, Rona Hartner și le-a petrecut inclusiv alături de sora ei, Rinda. Aceasta a fost și cea care a dezvăluit că actrița se află pe patul de moarte, dar și cea care a postat prima fotografie de doliu, semn că vedeta s-a stins din viață, în toamna lui 2023.

Rinda Hartner

Rinda Hartner

Rinda este, de fapt, sora mai mare a regretatei actrițe și cântărețe. Are 52 de ani și a terminat Facultatea de Stomatologie în România, după care de două ori Chimia. Este stabilită în Canada din 1999, iar în perioada vieții, Rona Hartner o lăuda că este om de bază la Spitalul Verdun din Montreal.

Într-un interviu pentru Click! din 2020, Rinda Hartner spunea că este coordonator clinic-administrativ pentru prevenția infecțiilor în Spitalul Verdun din Montreal, dar că răspunde și de centrele pentru copii, de programe familiale sau de cele legate de sănătatea mintală. Totodată, Rinda Hartner coordonează și 17 centre pentru vârstnici. Drept urmare, putem concluziona că sora sa, Rona, a avut dreptate când a precizat că este om de bază.

Advertisement
Dana Roba și Daniel Balaciu
NEWS2 hours ago

Daniel Balaciu, condamnat la doar șapte ani de închisoare după ce aproape și-a ucis soția. Dana Roba, revoltată: „Mi-e frică de el. Mă voi muta din țară”

Gabriela Cristea și familia 2
NEWS3 hours ago

Gabriela Cristea, acuzată pe internet că nu își îngrijește fetițele. Prezentatoarea nu s-a mai abținut: „Le pieptăn de vreo 3 ori pe zi”

Adriana Bahmuteanu
NEWS5 hours ago

Adriana Bahmuțeanu, momente de panică. Vijelia a luat acoperișul blocului în care locuiește. Fanii au făcut haz de necaz: „Acum chiar că nu are toate țiglele pe casă”

Mârlanu-Toni Ionescu
NEWS7 hours ago

Vă mai amintiți de „Mârlanu’” din serialul „Trăsniți în NATO”? Iată cu ce se ocupă Toni Ionescu după ce s-a retras din TV: „Nu prea mai avem loc în televiziune, noi, cei vechi”

maia-morgenstern1
NEWS10 hours ago

Care este cel mai mare regret al actriței Maia Morgenstern. Greșeala uriașă pe care a făcut-o: „Îmi dădeam ochii peste cap. Nu am știut să le acord timp”

Oana Roman1
NEWS12 hours ago

Revine Oana Roman pe micul ecran? Vedeta a făcut anunțul: „Am ezitat foarte mult înainte să accept, pentru că sunt o perfecţionistă”

Teo Trandafir-
NEWS19 hours ago

Teo Trandafir nu se privește niciodată la televizor. Care este motivul

Oana Mosneagu si Vlad Gherman
NEWS21 hours ago

Ce vrea să facă Oana Moșneagu cu buchetul de mireasă de la nuntă. Cum și de ce își va vopsi una dintre rochii

Gianina Corodan
NEWS22 hours ago

Ce mai face și cum arată Gianina Corondan după ce s-a retras din TV. Ce spune despre revenirea pe sticlă

Margareta Pâslaru
NEWS23 hours ago

Margareta Pâslaru deține un apartament de lux în New York. Cum arată imobilul de peste 1 milion de dolari

jador
NEWS1 day ago

Ce spune Oana Ciocan după ce Jador a confirmat despărțirea. Mesajul ei i-a surprins pe mulți

Jador și Oana Ciocan1
NEWS1 day ago

Este oficial. Jador și Oana Ciocan s-au despărțit. Mesajul cântărețului: „Nu mai suntem împreună. Nu mai alcătuim un cuplu”

Anamaria Prodan si Laurențiu Reghecampf
NEWS1 day ago

Anamaria Prodan, atac furibund la adresa fostului soț: „Ronald i-a dat o lecție de bărbăţie”. Replica dată de Reghecampf

Anamaria Prodan si Reghecampf
NEWS1 day ago

Monica Tatoiu nu s-a mai abținut. A intervenit în scandalul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf: „Săracul, Reghe…”

Denisa Răducu
NEWS1 day ago

Cel mai mare regret al tatălui Denisei Răducu. Bărbatul are inima sfâșiată: „Tare mult mi-aș dori”

Dana Roba (2)
NEWS1 day ago

Dana Roba nu mai scapă de probleme. Fosta soacră vrea să îi ia copiii: „Nu au ce să caute acolo, nu vreau să-i întoarcă împotriva mea”