Connect with us

NEWS

Detalii mai puțin știute despre Florin Piersic. Actorul a fost interzis la televizor în perioada comunismului. Care a fost motivul

Published

on

Florin Piersic (5)

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori români, a avut parte de o carieră impresionantă, jucând în zeci de filme și piese de teatru de-a lungul anilor. Cu toate acestea, puțini știu că, la un moment dat, actorul a fost interzis la televizor din cauza unui incident cu Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Deși avea un succes incontestabil, Piersic a avut parte și de momente dificile, în special în perioada comunistă. Unul dintre aceste episoade, care a fost trecut sub tăcere în timpul regimului, a ieșit la iveală abia după căderea comunismului și l-a avut în centrul atenției pe celebrul actor.

De ce a fost Florin Piersic interzis la televizor

Este vorba despre o dispută între Florin Piersic și Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, care a avut loc într-o benzinărie. Se știa că Nicu Ceaușescu avea o fire conflictuală și recalcitrantă, dar se pare că, de data aceasta, și-a găsit nașul în persoana lui Florin Piersic. Deși actorul era cunoscut pentru blândețea și prietenia sa, se spune că nu s-a lăsat insultat și a ripostat.

Incidentul dintre cei doi a avut consecințe neplăcute pentru marele actor. Chiar dacă era unul dintre cei mai populari artiști ai vremii, apărând frecvent la televizor și bucurându-se de admirația publicului, după altercația cu Nicu Ceaușescu, prezența sa pe micile ecrane a devenit din ce în ce mai rară. Se pare că actorul a fost cenzurat și interzis la televizor pentru o perioadă, fapt care a stârnit nedumerirea și compasiunea fanilor săi.

Prezentatorul Dan Negru a relatat o întâmplare semnificativă legată de această perioadă. Când Florin Piersic și-a parcat mașina la Olimp, oamenii care treceau pe lângă ea știau că îi aparține actorului și își exprimau îngrijorarea față de situația sa. Se întrebau din ce trăiește, având în vedere că nu mai apărea de mult timp la televizor. Unii dintre ei chiar i-au pus bani în mașină, ca un gest de solidaritate și sprijin pentru actorul iubit.

Oamenii au continuat să îl iubească

În ciuda acestor obstacole, Florin Piersic a rămas o figură emblematică a cinematografiei și teatrului românesc. Talentul său actoricesc, carisma și poveștile sale inconfundabile l-au transformat într-o legendă vie, admirată și iubită de generații întregi de români.

Episodul în care a fost interzis la televizor, deși dureros la momentul respectiv, nu a făcut decât să întărească legătura specială dintre actor și publicul său. Oamenii au continuat să-l iubească și să-l susțină, chiar și atunci când nu îl puteau vedea pe micile ecrane.

Florin Piersic (5)

Florin Piersic s-a născut în anul 1936 în Bucovina, o regiune pitorească a României, unde și-a petrecut copilăria. Mai târziu, familia sa s-a mutat la Cluj, unde tânărul Florin a absolvit Liceul de băieți nr. 3. Pasionat de actorie, a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) din București, actuala Universitate Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”, absolvind în anul 1957.

Citește și:

Drama din viața lui Florin Piersic. Cum a murit sora celebrului actor, Lucica: „Cea mai mare durere a părinților mei și a mea”

Talentul său a fost repede remarcat, iar la vârsta de doar 23 de ani, Florin Piersic a intrat în distribuția Teatrului Național București, fiind descoperit de actrița și regizoarea Elena Negreanu. De-a lungul carierei sale, a interpretat o varietate de roluri, de la dramă și comedie până la tragedii și figuri istorice. Primul său rol a fost cel al lui Richard în piesa “Discipolul diavolului”.

Florin Piersic a devenit rapid unul dintre cei mai populari actori ai vremii, jucând în peste 40 de filme, majoritatea în perioada comunistă. Contribuția sa remarcabilă la arta interpretativă românească a fost recunoscută în anul 2006, când a fost votat pe locul 51 în lista celor mai mari personalități românești. De asemenea, a fost decorat cu Ordinul Național “Steaua României” pentru meritele sale deosebite.

Advertisement
mihai onila
NEWS12 hours ago

Confesiuni dureroase făcute de Mihai Onilă. Cum a aflat că fiica lui mai avea doar 6 luni de trăit

Gica Hagi si prima sotie, Leni Celnicu
NEWS1 day ago

Ce s-a ales de Leni Celnicu, prima soție a lui Gică Hagi. Motivul bizar din care au divorțat

andreea marin
NEWS1 day ago

Secretul Andreei Marin pentru o relație solidă cu Adrian Brâncoveanu. Cum reușesc să fie împreună de peste 7 ani

iulia vantur
NEWS2 days ago

Iulia Vântur, apel disperat către fani: ”Vă rog! Fiecare minut contează”. Ce i s-a întâmplat vedetei

irinel columbeanu
NEWS3 days ago

Irinel Columbeanu, la sapă de lemn. A acumulat datorii la azil și nu are bani cu care să le achite

Gabriela-Cristea-Tavi-Clonda
NEWS3 days ago

De la ce pornesc certurile dintre Gabriela Cristea și Tavi Clonda. Prezentatoarea a spus clar: „Am putea să ne despărțim”

Jojo si Liviu Vârciu
NEWS3 days ago

Povestea de iubire dintre Liviu Vârciu și Jojo. Cântărețul a fost înșelat de actriță: „Nu am putut trece peste asta”

Dana Roba și Daniel Balaciu
NEWS3 days ago

Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel Balaciu

CRBL
NEWS3 days ago

CRBL, surprins cu noua iubită după divorțul de Elena Viscu. Artistul, cucerit de o tânără de 23 de ani

alina sorescu
NEWS4 days ago

Cum își menține silueta Alina Sorescu. Artista arată tot mai bine după despărțirea de Alexandru Ciucu

cristina siscanu
NEWS4 days ago

Cristina Șișcanu, criticată aspru după ce s-a afișat într-o ipostază fierbinte: ”Nu îți e rușine să stai așa?”

paula seling
NEWS4 days ago

Cum reușește Paula Seling să aibă un păr lung și strălucitor. Trucul la care apelează artista

Simona Halep-iubit
NEWS4 days ago

Cine este presupusul iubit al Simonei Halep în vârstă de 57 de ani. Bărbatul deține o avere colosală

Lidia Buble si iubitul Horațiu Nicolau
NEWS4 days ago

Lidia Buble, răsfățată de iubitul ei milionar, Horațiu Nicolau. Care este cel mai prețios cadou pe care i l-a făcut

Andreea Liptak protv
NEWS5 days ago

Care este viața Andreei Liptak, de când nu mai prezintă Știrile Protv. Cum a devenit milionară

Anamaria Prodan și Reghe
NEWS5 days ago

Marea împăcare între Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf. Cei doi au îngropat securea războiului