Connect with us

ECONOMIC

Guvernul oferă vouchere de 10.000 de lei pentru o anumită categorie de români. Care sunt condițiile

Published

on

Într-o ședință de Guvern recentă, ministrul Mediului a făcut un anunț important pentru o anumită categorie de români. Iată câți bani pot primi aceștia de la stat și care sunt condițiile.

Mircea Fechet a anunțat lansarea programului inovator “Rabla pentru sobe”, destinat comunităților rurale din 27 de județe din România. Acest program, cu un buget generos de 500 de milioane de lei, își propune să sprijine achiziționarea echipamentelor de încălzire pentru locuințe, conform Legii montane nr. 197/2018.

Ministrul a subliniat că programul se află într-o etapă avansată de pregătire și ar putea fi lansat în această primăvară. După consultarea cu reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu, au fost validate observațiile primite în urma unei dezbateri publice, cu accent pe normele de siguranță la incendiu și echipamentele eligibile.

Românii vor primi bani de la stat

S-a decis extinderea listei echipamentelor și cheltuielilor eligibile, inclusiv costurile de instalare a coșurilor de fum adecvate. Scopul este finalizarea și lansarea programului în curând, pentru a furniza beneficiarilor noile echipamente înainte de sezonul rece al acestui an. Pentru a facilita implementarea programului, se va dezvolta o aplicație informatică de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Citește și:

Câți bani câștigă, de fapt, un IT-ist, în România

Beneficiarii programului “Rabla pentru sobe” vor primi finanțări de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, cu un plafon maxim de 10.000 de lei, TVA inclus, pentru fiecare aparat de încălzire destinat unei gospodării. Ministrul Mediului a subliniat importanța acestei inițiative, menționând că deschiderea apelului pentru înscrieri și instalarea sobelor va avea loc înainte de iarnă, astfel încât beneficiarii să poată beneficia de noile echipamente în sezonul rece.

Taxele și impozitele vor scădea radical pentru acești români

Într-un gest de recunoștință față de donatorii de sânge care contribuie la salvarea de vieți, Parlamentul României a adoptat o propunere legislativă care oferă reduceri semnificative la impozitele pe clădiri și terenuri pentru donatorii frecvenți. Această inițiativă vine ca un răspuns direct la nevoia acută de sânge din spitalele românești și reprezintă un stimulent binevenit pentru cetățenii implicați în această activitate vitală.

Propunerea legislativă adoptată recent de Parlamentul României vizează modificarea Codului fiscal pentru a acorda beneficii fiscale persoanelor care donează sânge de cel puțin trei ori pe an. Consiliile locale vor avea autoritatea de a stabili reduceri procentuale la impozitul pe clădiri și terenuri pentru acești donatori, recunoscând astfel contribuția lor esențială la sănătatea publică. Reducerile acordate pot fi cumulate cu alte beneficii fiscale existente, precum reducerea de 10% pentru plata anticipată a impozitului anual.

Pentru implementarea eficientă a acestei inițiative, consiliile locale vor stabili nivelul exact al reducerii și documentația necesară pentru a demonstra numărul de donații de sânge efectuate într-un an. Proiectul de lege include și prevederi pentru rotunjirea sumelor finale datorate ca impozit, simplificând astfel procesul de calcul fiscal și evitând complicațiile legate de sumele fractionare.

Această mișcare legislativă reprezintă un răspuns la deficitul de sânge din spitalele românești, stimulând donațiile de sânge printr-un beneficiu tangibil. Se speră că aceasta nu va crește doar numărul de donatori, ci și sănătatea publică în general.

Legea trebuie să fie promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial înainte de a deveni operațională.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS20 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS21 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS22 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS23 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS1 day ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani