Connect with us

NEWS

Cum a fost găsit Toma Caragiu, sub dărâmături, la cutremurul din 1977: „Au murit îmbrățișați”

Published

on

toma caragiu

Moartea cruntă a lui Toma Caragiu. Actorul s-a stins în timpul marelui cutremur din 1977, iar trupul i-a fost găsit sub dărâmături. Cum s-a reușit identificarea lui, printre miile de decedați și mormane de ruine?

Cum a fost găsit trupul fără viață al actorului Toma Caragiu, după cutremurul din 1977

Pe data de 4 martie 2024 se vor împlini 47 de ani de când în România a avut loc marele seism din 1977. Cutremurul s-a produs cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, iar întreaga țară a fost profund afectată. Locuințele oamenilor au fost puse la pământ și s-au pierdut mii de vieți omenești, printre care și a marelui actor român, parte din ”generația de aur”, Toma Caragiu.

Doar 52 de ani avea artistul când a pierit. Ar fi trăit dacă nu ar fi comis o greșeală imensă, legată de conduita în timpul unui astfel de eveniment devastator.  Toma Caragiu era acasă în ziua când s-a produs tragedia și nu bănuia o clipă ceea ce avea să se întâmple mai târziu.

toma caragiu

Actorul Costel Constantin a relatat într-o emisiune online că alături de Toma Caragiu era regizorul Alexandru Bocăneț. În momentul când a izbucnit seismul și au simțit cum apartamentul se zguduie puternic, Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț nu au luat măsurile necesare supraviețuirii, ci au ieșit din încăpere și au fugit pe scările blocului, spre ieșire.

În zadar au încercat cei doi să se salveze prin această metodă. Toată clădirea a fost pusă la pământ cu totul dinainte ca ei să apuce să ajungă afară. După cutremur, actorul Costel Constantin și-a amintit și că a trecut prin fața blocului unde locuia colegul său de breaslă și a rămas șocat de cât de distrus era. S-au format mormane de ruine, iar printre acestea erau căutate victimele de către echipajele de salvare.

Cascadorul Mircea Pașcu a descoperit trupul neînsuflețit al lui Toma Caragiu

Printre dărâmături se aflau și corpurile neînsuflețite ale lui Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț. Cei doi au descoperiți, îmbrățișați, pe scară, de către cascadorul Mircea Pașcu, după 7 zile de căutări. Nu ar fi reușit să-i identifice dacă nu recunoștea ochelarii actorului, pe care acesta obișnuia să-i poarte.

”Probabil s-au luat în braţe în disperare şi au murit aşa, împreună”, a declarat Mircea Pașcu la Antena 3 CNN.

Totodată, cascadorul a precizat și că Toma Caragiu era strivit de o grindă și avea părul albit. Nimeni nu-l cunoștea așa pe actor, iar Mircea Pașcu este de părere că lui Toma Caragiu i s-a schimbat instant culoarea părului din cauza sperieturii prin care a trecut.

Toma Caragiu este astăzi înmormântat în Cimitirul Bellu, din București. După decesul său, i-au rămas în urmă soția, Elena Caragiu, și o fiică pe nume Maria Doina Caragiu.

În același timp, odată cu moartea sa, Toma Caragiu a lăsat în urmă și o mulțime de piese de teatru sau filme în care a jucat. Până la cei 52 de ani pe care i-a trăit, actorul a apărut într-un număr de 41 de filme, printre care și renumitele pelicule, foarte vizionate și astăzi: ”B.D la munte și la mare”, ”Pădurea spânzuraților”, ”Răpirea fecioarelor”, ”Haiducii lui Șaptecai”, ”Tatăl risipitor”, ”Nufărul roșu” , ”Străzile au amintiri”, ”Brigada Diverse în alertă”, ”Marele singuratic”, ”Gloria nu cântă” sau ”Zestrea domniței Ralu”.

Advertisement
NEWS5 hours ago

Oana Roman a scos armele împotriva lui Marius Elisei. Vedeta îl dă în judecată pe fostul soț. Care sunt acuzațiile

Bianca Drăgușanu
NEWS11 hours ago

Bianca Drăgușanu, ridicată de poliție. Iubita lui Gabi Bădălău are probleme mari cu legea. Care sunt acuzațiile

Simina Loica-Jador
NEWS13 hours ago

Fosta iubită a lui Jador, dezvăluiri de ultimă oră despre despărțirea artistului de Oana Ciocan: „Așa face el”

Marina Voica
NEWS16 hours ago

Marina Voica și-a pregătit locul de veci. Declarații șocante: „Să veniți la înmormântarea mea. Nu mă tem…”

Monica Anghel și copilul ei-operatie
NEWS18 hours ago

Momente dificile pentru Monica Anghel. Fiul ei are nevoie de o nouă operație, la un an după intervenția medicală de la picior

Gigi Becali a făcut accident auto
NEWS19 hours ago

Gigi Becali, accident rutier chiar în fața bisericii pe care o construiește în Pipera. Cum a fost posibil

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu
NEWS20 hours ago

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu s-au simțit umiliți la un restaurant din țară. Cei doi, nemulțumiți de cum a fost tratat fiul lor, Filip

Babasha
NEWS21 hours ago

Cine este și cum arată iubita lui Babasha. Artistul care a cântat cu Coldplay și-a uimit fanii

Alexandra Ungureanu
NEWS22 hours ago

Momente de panică în avion pentru Alexandra Ungureanu. Artista se gândea să-și ia adio

Raluca
NEWS1 day ago

Îți mai aduci aminte de emisiunea „Iartă-mă”? Iată ce s-a ales de prezentatoarea Raluca Moianu: Din ce face bani în prezent

Cristina Șișcanu
NEWS1 day ago

Cristina Șișcanu, criticată din nou de fani. Ce îi lipsește mamei prezentatoarei: „Ești egoistă, mai scoate bani…”

Monica Tatoiu
NEWS1 day ago

Cel mai greu moment din viața Monicăi Tatoiu. A vrut să se sinucidă: „Puterea lui Dumnezeu este imensă”

Oana Lis și Viorel Lis
NEWS1 day ago

Viorel Lis a înșelat-o pe Oana: „A început să strige la mine că sunt nebună”. Cum a fost prins cu minciuna fostul primar al Capitalei

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu1
NEWS2 days ago

Cristina Șișcanu, acuzată că îl tratează urât pe Mădălin Ionescu: „Săracul! Tace și merge fără să comenteze”

Mădălina Manole
NEWS2 days ago

Cum arată vila din Otopeni în care Mădălina Manole și-a luat viața în urmă cu 14 ani. Imaginile postate sunt emoționante

Ianis și Elena Hagi
NEWS2 days ago

Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Invitații au scos o mulțime de bani din buzunar