Connect with us

NEWS

Cum a fost găsit Toma Caragiu, sub dărâmături, la cutremurul din 1977: „Au murit îmbrățișați”

Published

on

toma caragiu

Moartea cruntă a lui Toma Caragiu. Actorul s-a stins în timpul marelui cutremur din 1977, iar trupul i-a fost găsit sub dărâmături. Cum s-a reușit identificarea lui, printre miile de decedați și mormane de ruine?

Cum a fost găsit trupul fără viață al actorului Toma Caragiu, după cutremurul din 1977

Pe data de 4 martie 2024 se vor împlini 47 de ani de când în România a avut loc marele seism din 1977. Cutremurul s-a produs cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, iar întreaga țară a fost profund afectată. Locuințele oamenilor au fost puse la pământ și s-au pierdut mii de vieți omenești, printre care și a marelui actor român, parte din ”generația de aur”, Toma Caragiu.

Doar 52 de ani avea artistul când a pierit. Ar fi trăit dacă nu ar fi comis o greșeală imensă, legată de conduita în timpul unui astfel de eveniment devastator.  Toma Caragiu era acasă în ziua când s-a produs tragedia și nu bănuia o clipă ceea ce avea să se întâmple mai târziu.

toma caragiu

Actorul Costel Constantin a relatat într-o emisiune online că alături de Toma Caragiu era regizorul Alexandru Bocăneț. În momentul când a izbucnit seismul și au simțit cum apartamentul se zguduie puternic, Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț nu au luat măsurile necesare supraviețuirii, ci au ieșit din încăpere și au fugit pe scările blocului, spre ieșire.

În zadar au încercat cei doi să se salveze prin această metodă. Toată clădirea a fost pusă la pământ cu totul dinainte ca ei să apuce să ajungă afară. După cutremur, actorul Costel Constantin și-a amintit și că a trecut prin fața blocului unde locuia colegul său de breaslă și a rămas șocat de cât de distrus era. S-au format mormane de ruine, iar printre acestea erau căutate victimele de către echipajele de salvare.

Cascadorul Mircea Pașcu a descoperit trupul neînsuflețit al lui Toma Caragiu

Printre dărâmături se aflau și corpurile neînsuflețite ale lui Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț. Cei doi au descoperiți, îmbrățișați, pe scară, de către cascadorul Mircea Pașcu, după 7 zile de căutări. Nu ar fi reușit să-i identifice dacă nu recunoștea ochelarii actorului, pe care acesta obișnuia să-i poarte.

”Probabil s-au luat în braţe în disperare şi au murit aşa, împreună”, a declarat Mircea Pașcu la Antena 3 CNN.

Totodată, cascadorul a precizat și că Toma Caragiu era strivit de o grindă și avea părul albit. Nimeni nu-l cunoștea așa pe actor, iar Mircea Pașcu este de părere că lui Toma Caragiu i s-a schimbat instant culoarea părului din cauza sperieturii prin care a trecut.

Toma Caragiu este astăzi înmormântat în Cimitirul Bellu, din București. După decesul său, i-au rămas în urmă soția, Elena Caragiu, și o fiică pe nume Maria Doina Caragiu.

În același timp, odată cu moartea sa, Toma Caragiu a lăsat în urmă și o mulțime de piese de teatru sau filme în care a jucat. Până la cei 52 de ani pe care i-a trăit, actorul a apărut într-un număr de 41 de filme, printre care și renumitele pelicule, foarte vizionate și astăzi: ”B.D la munte și la mare”, ”Pădurea spânzuraților”, ”Răpirea fecioarelor”, ”Haiducii lui Șaptecai”, ”Tatăl risipitor”, ”Nufărul roșu” , ”Străzile au amintiri”, ”Brigada Diverse în alertă”, ”Marele singuratic”, ”Gloria nu cântă” sau ”Zestrea domniței Ralu”.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS20 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS21 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS22 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS23 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS1 day ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani