Connect with us

ECONOMIC

Orașul din România în care un apartament se vinde cu doar 5000 de euro

Published

on

Apartament care se vinde cu 5000 de euro

Într-un oraș din România, un apartament se poate vinde cu doar 5000 de euro. Pare greu de crezut, dar este cât se poate de real. Ar fi un loc ideal pentru cineva care vrea să facă o schimbare de casă, de domiciliu sau care își dorește pur și simplu un loc de tihnă.

În ce oraș din România un apartament se vinde cu 5000 de euro

Într-o țară în care majoritatea apartamentelor trec de 10.000 de euro, există și zone în care un astfel de imobil se poate vinde cu doar 5000 de euro. Cel puțin, așa a procedat un proprietar în anul 2022. Ce-i drept, apartamentul dispunea de toate condițiile necesare, era compus din două camere, dar trebuia renovat.

apartament

Apartamentul de 5000 de euro a fost pus la vânzare, mai exact, în orașul Vulcan, din județul Hunedoara. Cu siguranță a fost cel mai ieftin din România. Era situat la parterul unui bloc din zonă, în cartierul Micro 5B Dallas.

În ultimii ani, în România au crescut considerabil prețurile pe piața imobiliară. Dincolo de asta, orașul Vulcan rămâne încă unul avantajos, deoarece, chiar dacă și aici s-au mai ridicat costurile, se găsesc apartamente, formate tot din două camere, cu 8000 de euro, potrivit unui anunț de pe olx.ro

Prin ce se caracterizează orașul Vulcan din județul Hunedoara

De ce să te muți în orașul Vulcan? Mai întâi de toate, află că este situat la o distanță de circa 12 kilometri de municipiul Petroșani și la circa 110 kilometri de Deva. Principala atracție sunt munții, care se pot zări de cum iei localitatea la pas.

Orașul Vulcan se gășește la poalele Munților Vâlcan și este traversat de drumul național DN 66A, care asigură legătura între Vulcan și Valea de Brazi, pentru cei interesați și de detalii mai amănunțite, dacă au în plan să bată drum cu mașina până aici.

În Vulcan trăiesc peste 19.000 de oameni, mai exact, 19. 772, arată ultimul recensământ din 2021. Sunt mult mai puțini locuitori decât erau înregistrați la recensământul anterior, din anul 2011, adică 26.160 de persoane. În același oraș, cetățenii sunt de etnii și religii distincte.

Un procent de 82, 08% sunt români, un procent de 2, 83% sunt maghiar, iar pentru 14, 54% nu se cunoaște originea.  Din punct de vedere confesional, în Vulcan, predomină persoanele de religie ortodoxă, într-un procent de 71, 56%, față de romano-catolici, care sunt 5, 43%, penticostali 2, 4%, reformați 2, 16%, 1, 06% sunt martori ai lui Iehova, iar 15, 22% nu știu cărei religii aparțin.

În ce orașe se mai pot găsi apartamente ieftine

Și în orașul Oțelu Roșu, din județul Caraș-Severin sunt apartamente cu buget accesibil. Aici, o garsonieră complet renovată ajunge până la doar 4000 de euro. Un imobil care este, iată, accesibil și unui tânăr aflat în căutare de o casă ieftină.

Și în Zimnicea piața imobiliară este mai acceptabilă. Un apartament cu două sau trei camere valorează 10.000 de euro, cam cât o parcare în București. Cât despre Capitală, dacă vrei să-ți cumperi aici un apartament, la un preț modest, trebuie să selectezi bine zona.

Cele mai ieftine apartamente cu două camere din Capitală se pot cumpăra în zonele: Berceni-Giurgiului, cu o medie de 63.000 de euro solicitată de proprietari anul trecut, în Drumul Taberei-Ghencea, Colentina-Obor, Rahova-Sebastian, cu un preț mediu de 70.000 de euro în 2023.

Advertisement
Oana Roman și Catinca Roman
NEWS20 hours ago

Oana și Catinca Roman, din nou în război: „Comentăm de pe margine, dar nu ne-am implicat cu nimic”

Stela Popescu
NEWS21 hours ago

Actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”

Daniela Gyorfi și George Tal
NEWS22 hours ago

Cu ce vedetă din România ar fi fost înșelată Daniela Gyorfi. Vedeta a spus tot adevărul despre soțul ei

Mihai și Mikaela Albu
NEWS23 hours ago

Mihai Albu, supărat că se întâlnește rar cu fiica Mikaela. Care este motivul distanței dintre cei doi: „Nu ne-am văzut de trei sau patru săptămâni”

Gabriela Cristea
NEWS24 hours ago

Cum face față Gabriela Cristea comentariilor negative. Tavi Clonda a dat-o de gol: „A deranjat-o faza în care s-a scris că a băut în timpul emisiunii”

Horscop, zodii
SPECIAL1 day ago

Care sunt cele mai false zodii din horoscop. În cine nu trebuie să ai încredere niciodată

NEWS1 day ago

Val de căldură în acest weekend. Când revin ploile și frigul în România. Anunțul ANM

NEWS1 day ago

Detalii mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Ce s-a întâmplat cu prima iubire a celebrului designer. Avea doar 30 de ani

marina voica
NEWS1 day ago

De ce nu are copii Marina Voica. Artista în vârstă de 87 de ani nu regretă

Oana Lis
NEWS1 day ago

Oana Lis, cu fața umflată de plâns pe rețelele de socializare. Drama prin care trece vedeta: „Plângă, cazi puțin, viața este o luptă”

Delia
NEWS1 day ago

Delia, umilită pe internet fiindcă s-a postat nemachiată. Internauții au explodat: „Muma pădurii”

Oana Roman
NEWS2 days ago

Oana Roman, criticată aspru fiindcă a renunțat la doliu. Cum a răspuns comentariilor: „Atâta primitivism și răutate ca la noi, nu există”

Zodiac, horoscop
NEWS2 days ago

Zodiile care sunt cel mai greu de părăsit. Nativii care nu pot renunța ușor la fosta iubire

Horia Brenciu și Rita Mureșan
NEWS2 days ago

Povestea de dragoste dintre Horia Brenciu și Rita Mureșan. Care este, de fapt, adevărul: „Am avut o relație frumoasă”

Petrică Mîțu Stoian
NEWS2 days ago

Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă să lupte pentru a-i face dreptate artistului. Femeia nu acceptă daune morale de la clinica pe care o consideră vinovată de moartea bărbatului: „Ce să fac cu banii?”

Alex Velea și Andreea Bănică
NEWS2 days ago

De ce nu își mai vorbesc Andreea Bănică și Alex Velea. Artista i-a fost nașă cântărețului la prima căsnicie. Totul a pornit de la bani